Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην Τζόρτζια

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην Τζόρτζια
Εκλογές ΗΠΑ: Ανατροπή για τον Δημοκρατικό υποψήφιο, που προηγείται πλέον με διαφορά περί τις 900 ψήφους στην Τζόρτζια των 16 εκλεκτόρων.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και οι διαφορές μεταξύ των Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ μικραίνουν, φέρνοντας πιθανότατα τον Δημοκρατικό υποψήφιο πιο κοντά στην προεδρία, καθώς εξακολουθεί να χρειάζεται μόλις έξι εκλέκτορες, για να κερδίσει τις εκλογές. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Πολιτεία που φαντάζει ως η επικρατέστερη να του δώσει τους εκλέκτορες, που χρειάζεται είναι η Νεβάδα.

Εκεί, ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά κοντά στις 11.000 ψήφους και απομένουν να καταμετρηθούν άλλες 250.000.

Τα βλέμματα όλων ωστόσο, είναι στραμμένα στην Τζόρτζια. Εκεί, μένουν να καταμετρηθούν περίπου 16.000 ψήφοι, και ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά με διαφορά 917 ψήφων, αν και πριν λίγο ήταν μπροστά ο Τραμπ με 463 -ήταν 665 νωρίτερα το πρωί (ώρα Ελλάδος). Η καταμέτρηση στην Πολιτεία ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στη συγκεκριμένη Πολιτεία είχαν σπεύσει από τη βραδιά των εκλογών το Fox News και το Associated Press να κηρύξουν νικητή τον Μπάιντεν, αλλά η καταμέτρηση συνεχίζεται και το επιτελείο του απερχόμενου προέδρου δεν παύει να ελπίζει.

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, επανέρχεται μέσω twitter στα περί νοθείας και τα βάζει ξανά με το συγκεκριμένο μέσω κοινωνικής δικτύωσης που «μάρκαρε» ανάρτησή του. «Τώρα λοιπόν οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ μέσω των ενεργειών τους προς τους Τζον Τζέιμς, Ντέιβιν Περντί και πολλούς άλλους» αναφέρει μεταξύ άλλων προσθέτοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα νικήσουν.

Επίσης, καταφέρεται εναντίον το εκλογικού συστήματος υπογραμμίζοντας ξανά πως θα κινηθεί νομικά. «Νικάω εύκολα την προεδρία των ΗΠΑ με την καταμέτρηση των νόμιμων ψήφων. Δεν επετράπη στους παρατηρητές κατά κανέναν τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους, άρα, οι ψήφοι που έγιναν δεκτές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρέπει να κριθούν παράνομες. Το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει».

Όσο για το twitter που του «μάρκαρε» ξανά μια ανάρτηση ανέφερε πως “βρίσκεται εκτός ελέγχου”:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments