Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 07/11: 2556 νέα κρούσματα – 34 θάνατοι και 207 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 07/11: 2556  νέα κρούσματα –  34 θάνατοι και 207 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 07/11: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν είναι 2556, ενώ υπάρχει νέο ρεκόρ θανάτων με 34 νεκρούς.

Ζορίζει η κατάσταση στην χώρα με 2556 κρούσματα και 36 θανάτους σε ένα 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι είναι 207 και η ανησυχία για το αν θα αντέξει το ΕΣΥ μεγαλώνει μέρα με την μέρα, καθώς τα μηνύματα για γεμάτες ΜΕΘ έρχχονται από όλη την Ελλάδα. Όπως μπορείτε να δείτε και στο infografic τα στοιχεία για την συνολική πορεία της επιδημίας στην χώρα κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 2.556 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 54809, εκ των οποίων το 54.3% άνδρες.

4386 (8.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15400 (28.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 207 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (21.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 34 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 749 θανάτους συνολικά στη χώρα. 298 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΑΧΕΠΑ: Αδειάζουν κλινικές για να μετατραπούν σε κλινικές Covid – 19

Αυξάνονται κάθε ώρα που περνά οι ανάγκες για νοσηλείες κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και κυρίως στην συμπρωτεύουσα, η οποία εξυπηρετεί περιστατικά Covid-19, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Για να εξυπηρετηθούν οι υπέρογκες ανάγκες του Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη, εκκενώνονται τώρα κλινικές από ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, εκκενώνεται η Ψυχιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ και οι ασθενείς μεταφέρονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, για να δημιουργηθούν νέες απλές κλίνες νοσηλείας Covid-19, «άδειασαν» δύο ακόμη κλινικές, η Νευροχειρουργική και μία από τις Χειρουργικές Κλινικές του νοσοκομείου. Οι ασθενείς αυτοί μεταφέρονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης βρίσκεται από εχθές στη συμπρωτεύουσα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος μαζί με τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, καθώς και με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να βρουν τις βέλτιστες λύσεις για την εξυπηρέτηση των τεράστιων υγειονομικών αναγκών που έχουν ανακύψει, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της πανδημίας.

Δραματική ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών από τις Σέρρες

Τραγική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο των Σερρών, καθώς όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών (ΕΝΙΝΣ) οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι τεράστιες με τους ίδιους να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, που όμως δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση σε έναν νομό που βρίσκεται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με όσο αναφέρει η ΕΝΙΝΣ, για 70 ασθενείς με Covid-19 στο Νοσοκομείο Σερρών υπάρχουν μόλις 3 γιατροί. «Τρεις γιατροί που πρέπει να τρέχουν από πτέρυγα σε πτέρυγα και από όροφο σε όροφο!!! Όταν οι ανάγκες είναι ένας, τουλάχιστον, γιατρός σε εφημερία ανά πτέρυγα covid», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, 7 γιατροί του νοσοκομείου νοσούν με κοροναϊού, ενώ το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Οι γιατροί του νοσοκομείου δηλώνουν πάντως πως για ακόμη μια φορά «θα δουλέψουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσες ώρες χρειαστεί σε αυτήν τη μάχη, αλλά θα ουρλιάζουμε «σαν λύκοι» για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Σερρών»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments