Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Ξεκινάει την προετοιμασία για την ανάληψη της εξουσίας

Τζο Μπάιντεν: Ξεκινάει την προετοιμασία για την ανάληψη της εξουσίας
Τζο Μπάιντεν: Ο αγώνας εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, η αναδόμηση της οικονομίας και η φυλετική δικαιοσύνη, βρίσκονται μεταξύ άλλων, στην ατζέντα του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τις προετοιμασίες για να αναλάβει την προεδρεία των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε ο Τζο Μπάιντεν, μετά την νίκη του στις εκλογές επί του Ντόναλντ Τραμπ. Στις προτεραιότητές του βρίσκονται ο αγώνας εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού και τη συμφιλίωση της διχασμένης Αμερικής. Σε όλο τον κόσμο, ηγέτες χαιρέτισαν την εκλογή του Δημοκρατικού υποψήφιου, σε αντίθεση με τον Ρεπουμπλικανικό αντίπαλό του που αρνείται να δεχτεί την ήττα του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για  «νοθεία», χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποια απόδειξη γι’ αυτό και διαμηνύει ότι θα πολλαπλασιάσει τις προσφυγές του στη δικαιοσύνη. Όμως οι πιθανότητες να φέρουν αποτέλεσμα θεωρούνται ελάχιστες. Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις πρώτες του δηλώσεις ότι θα είναι ένας Πρόεδρος που θα «ενώνει» αντί να «διχάζει».

Συγχαρητήρια από τον Μπους:

Αφήνοντας κατά μέρος την κομματική γραμμή, ο πρώην Πρόεδρος, Τζορτζ Ουόκερ Μπους, «ευχαρίστησε για τον πατριωτικό του λόγο» τον Τζο Μπάιντεν και τον συνεχάρη τηλεφωνικά για την εκλογική νίκη του, που ήταν «καθαρή», όπως τόνισε. Η ομάδα του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, 77 ετών, αποφασιστικά στραμμένη πλέον στη μεταβίβαση της εξουσίας, έθεσε σε λειτουργία τον ιστότοπο BuildBackBetter.com και αφιερωμένους λογαριασμούς στον ιστότοπο Twitter, 72 ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Μπάιντεν, την 20ή Ιανουαρίου 2021.

Οι προτεραιότητες και το κλιμάκιο για τη διαχείριση του κορωνοϊού:

Ο αγώνας εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, η αναδόμηση της οικονομίας, η φυλετική δικαιοσύνη, ο αγώνας εναντίον της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι προτεραιότητες του νέου Προέδρου. Μάλιστα, σήμερα θα συστήσει κλιμάκιο για την διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 237.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Σε αυτή την ομάδα εργασίας θα συμμετέχουν επιστήμονες και ειδικοί, επιφορτισμένοι να καταρτίσουν το σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις αναλάβει την εξουσία.

Επίσης,  μαζί με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, αρχίζει να μελετά τη σύνθεση της κυβέρνησής του, στην οποία οι γυναίκες και τα μέλη φυλετικών και εθνικών μειονοτήτων εκτιμάται πως θα καταλάβουν αρκετές θέσεις. Στο πλαίσιο της «ενωτικής» του προσπάθειας, η κυβέρνησή του αναμένεται να συμπεριλάβει κάποιους αντιπροσώπους της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του, κεντρώα στελέχη του, αλλά ακόμη – ίσως – και κάποιους Ρεπουμπλικάνους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments