Ελλάδα

Ανατροπή με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια – Τι ετοιμάζει το Υπουργείο

Ανατροπή με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια – Τι ετοιμάζει το Υπουργείο
Σχολεία άνοιγμα: Υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν πριν τη λήξη του lockdown τόσο τα Γυμνάσια όσο και τα Λύκεια.

Περίπου 35.000 ελληνικές τάξεις «τρέχουν» από το πρωί της Τρίτης (10 Νοεμβρίου) στο webex, από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ η Cisco ενημέρωσε ότι θα προβεί σε περαιτέρω θωράκιση του συστήματος μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.

Λόγω των πρόσφατων προβλημάτων, η ομαλή λειτουργία των ψηφιακών τάξεων «δοκιμάζεται» και σήμερα κατόπιν της χθεσινής υπερφόρτωσης του συστήματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Και ενώ οι μαθητές είναι στο σπίτι τους κάνοντας προσπάθεια να παρακολουθήσουν τα ηλεκτρονικά μαθήματά τους, φαίνεται πως στο Υπουργείο Παιδείας και την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχουν σκέψεις, για τα Γυμνάσια και Λύκεια, να ανοίξουν πιο νωρίς από τη λήξη του lockdown.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που κάνουν τους ειδικούς να επανεξετάζουν το άνοιγμα των σχολείων;

Σημαντικό είναι όμως, πρώτα να αξιολογήσουν μαζί με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα επιδημιολογικά στοιχεία και να εξετάσουν αναλυτικά τις προτάσεις για επανέναρξη των μαθημάτων την ώρα που προβλήματα παρατηρούνται και σήμερα, αν και όχι στον ίδιο βαθμό. Πάντως, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μαθητών σε όλη τη χώρα ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση  σε κατάλληλες υποδομές (υπολογιστές, δίκτυο) ώστε να παρακολουθεί με συνέπεια τα μαθήματα.

Από την άλλη, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι όλοι καταρτισμένοι ή προετοιμασμένοι να κάνουν μάθημα μέσω υπολογιστή. Και αξίζει να τονισθεί πως η αποχή τους από τις εσωτερικές εκλογές σε ποσοστό 92% δεν ερμηνεύεται μόνο ως αποδοκιμασία των επιλογών της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αλλά και ως έλλειψη εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες.

Παράλληλα, είναι επίφοβο το γεγονός πως μετά τα ηλεκτρονικά μαθήματα, οι μαθητές στέλνουν «6» στο 13033 και βγαίνουν για πολλές ώρες εκτός σπιτιού για διάφορες δραστηριότητες με αποτέλεσμα να συναντιούνται και πάλι με συμμαθητές και φίλους. Αυτοί λοιπόν, που προτείνουν την επανέναρξη των μαθημάτων, αξιολογούν ότι είναι προτιμότερο οργανωμένα οι έφηβοι να απεγκλωβίζονται για τις ώρες των σχολικών μαθημάτων παρά να βρίσκονται τα πρωινά στο σπίτι με μια προβληματική τηλεκπαίδευση και τα απογεύματα να κινούνται κανονικά σχεδόν παντού.

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια;

Για αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του flash, μία πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια είναι η 23η Νοεμβρίου. Και πάλι όμως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρακολουθεί με ψυχραιμία ώρα με την ώρα τις εξελίξεις και την κατάλληλη στιγμή θα αξιολογήσει τις όποιες εισηγήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments