Πολιτική

«Βόμβα» Κικίλια για τη Θεσσαλονίκη

«Βόμβα» Κικίλια για τη Θεσσαλονίκη
Βασίλης Κικίλιας: Στην έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα είπε πως δεν υπάρχει αναμονή στις ΜΕΘ και ότι το σύστημα υγείας αντέχει, αλλά χρειάζεται προσοχή.

Ο υπουργός Υγείας προχώρησε στην πρώτη ενημέρωση για την κατάσταση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το στοιχείο που έδωσε για την Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι ο δείκτης της θετικότητας είναι 32%. Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στις ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας ενώ σημείωσε ότι το ΕΣΥ αντέχει πολύ καλύτερα από τις υπόλοιπες χώρες. Υπογράμμισε ότι εκτός από τα μεγάλα νοσοκομεία, 225 κέντρα υγείας έχουν ριχθεί στη μάχη για τον έλεγχο της νόσου.

Ακόμα σχετικά με τις υπόλοιπες ασθένειες, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι εξυπηρετούνται κανονικά στα νοσοκομεία και στα τακτικά ιατρεία, ενώ γίνονται κανονικά και τα χειρουργεία.

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ που διακινεί ψεύτικα στοιχεία για το ΕΣΥ, όπως είπε, για λόγους μικροπολιτικής. Συνεχάρη για άλλη μία φορά τους εργαζόμενους της υγείας που χαρακτήρισε «ήρωες».  Για την αντοχή του ΕΣΥ σχολίασε ότι είναι όρθιο αλλά χρειάζεται προσοχή από όλους και ανέφερε την Θεσσαλονίκη ως παράδειγμα που η χαλάρωση έχει οδηγήσει σε έκρηξη κρουσμάτων.

Όπως σημείωσε ο υπουργός οι ΜΕΘ που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το πόσες υπάρχουν σήμερα, όπου όπως είπε ο ίδιος είναι σχεδόν οι διπλάσιες. Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση παρέλαβε 557 κλίνες ΜΕΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατάφερε εν μέσω κοροναϊού να φτάσει τις 1.082. Επίσης οι επαγγελματίες υγείας από 88.690 τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασαν μέσα σε ένα χρόνο σε πάνω από 100.000.

Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο σύστημα ακόμη 50 μονάδες εντατικής θεραπείας. Δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Υγείας να μείνουν όρθιοι και αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Δείτε την ενημέρωση

Δείτε τα στοιχεία για την κατάσταση του ΕΣΥ όπως τα παρουσίασε ο Βασίλης Κικίλιας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments