Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group.

Σε τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group θα συμμετάσχει στις 09:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των αισιόδοξων ειδήσεων χθες για το εμβόλιο και για τα πρώτα αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή Φάσης 3 του εμβολίου των Pfizer/BioNtech που δείχνουν ότι είχε 90% αποτελεσματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε λάβει μέρος και στην τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο. Στις 11:30, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου που έχει στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Θετικά νέα για το εμβόλιο

Μια ευχάριστη είδηση μεταφέρουν σήμερα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το Bloomberg και ο Guardian. Το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού που κατασκευάζουν από κοινού Pfizer και BioNTech κρίνεται αποτελεσματικό και μάλιστα σε ποσοστό 90%. Η είδηση αυτή που έρχεται από τα δύο εργαστήρια αναπτερώνει τις ελπίδες για έξοδο από την πανδημία, ωστόσο θα χρειαστεί υπομονή, καθώς ακόμα κι αν εγκριθεί γρήγορα θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προκειμένου να είναι διαθέσιμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαστηρίων το υπό δοκιμή εμβόλιο απέτρεψε κατά 90% την μόλυνση σε έρευνα που έγινε σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές. Το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%», ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους. svg%3E

Πρόκειται για τα πιο ενθαρρυντικά αποτελέσματα που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της χειρότερης πανδημίας εδώ και 100 χρόνια τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ανοίγουν τον δρόμο για τις φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να πάρουν άδεια έκτακτης ανάγκης και να κυκλοφορήσουν το εμβόλιο αν αυτό αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές.

Τα δεδομένα αυτά φέρνουν κάτι παραπάνω από αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα, καθώς οι ρυθμιστικές Αρχές έχουν δηλώσει πως θα ενέκριναν κάποιο εμβόλιο που θα ήταν τουλάχιστον κατά 50% αποτελεσματικό ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, δεν υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες. «Αυτά είναι τα καλύτερα νέα που θα μπορούσαμε να ακούσουμε», δήλωσε ο William Gruber, αντιπρόεδρος της Pfizer για τις κλινικές έρευνες των εμβολίων και την ανάπτυξή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments