Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: «Έσπασε» το φράγμα των 50 χιλιάδων θανάτων – Δραματική έκκληση από τον Τζόνσον

Βρετανία κορωνοϊός: «Έσπασε» το φράγμα των 50 χιλιάδων θανάτων – Δραματική έκκληση από τον Τζόνσον
Βρετανία κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος η τραγωδία αφού μόνο σήμερα καταγράφηκαν 595 θάνατοι από τον φονικό ιό.

Ξεπέρασε τους 50 χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η Βρετανία. Αυτό ισχύει σύμφωνα με τον απολογισμό των υγειονομικών αρχών, που λαμβάνει υπόψη τους θανάτους που σημειώθηκαν εντός 28 ημερών από μια θετική διάγνωση.

Σε μια μέρα 595 νεκροί – Το μήνυμα Τζόνσον

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε σήμερα 595 νέους θανάτους, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 50.365. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία δεν έχει γνωρίσει έναν τόσο υψηλό αριθμό νεκρών ημερησίως από την 6η Μάϊου, όταν καταγράφηκαν 612 θάνατοι.

«Κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κάνοντας λόγο για ένα «θλιβερό όριο». Παρά την ελπίδα για ένα εμβόλιο σύντομα, «βρισκόμαστε ακόμη σε επικίνδυνη κατάσταση», συνέχισε, καλώντας τους Βρετανούς να συνεχίσουν να τηρούν τους κανονισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο της μάχης κατά της διασποράς του ιού.

Η καταμέτρηση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής, που βασίζεται σε πιστοποιητικά θανάτου που αναφέρουν τον νέο κορωνοϊό, χωρίς απαραίτητα η ασθένεια να έχει επιβεβαιωθεί από ένα τεστ, κάνει λόγο για 61.648 νεκρούς στη χώρα, ένας αριθμός αυξημένος κατά 1.597 σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, την επισφράγιση της συμφωνίας με τις Pfizer/BioNTech για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους κατά της νόσου Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ανακοινώνω σήμερα με μεγάλη ικανοποίηση τη συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία BioNTech και την Pfizer για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. H συμφωνία προβλέπει ότι οι 27 χώρες θα αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις και έχουν επιλογή για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Δείτε την ανακοίνωση της Κομισιόν στο Twitter

Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε από χθες ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Pfizer και την γερμανική BioNTech και θα υπογράψει συμβόλαιο «τις προσεχείς ημέρες» για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους κατά της Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments