Πολιτική

Γιώργος Κουμουτσάκος: Τηλεδιασκέψεις με Γερμανούς αξιωματούχους για μεταναστευτικό και κορωνοϊό

Γιώργος Κουμουτσάκος: Τηλεδιασκέψεις με Γερμανούς αξιωματούχους για μεταναστευτικό και κορωνοϊό
Γιώργος Κουμουτσάκος: Κύριο θέμα των συζητήσεων με Γερμανούς αξιωματούχους αποτέλεσε η διαχείριση των μεταναστευτικών προκλήσεων συνολικά και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος συμμετείχε σε τηλεδιασκέψεις με Γερμανούς αξιωματούχους την Τρίτη (10 Νοεμβρίου), έπειτα από την ακύρωση προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Βερολίνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κύριο θέμα των συζητήσεων αποτέλεσε η διαχείριση των μεταναστευτικών προκλήσεων συνολικά και ιδιαίτερα κατά την πανδημία που πλήττει την Ευρώπη και τον κόσμο. Συζητήθηκε, επίσης, εκτενώς το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και οι ενέργειες της γερμανικής Προεδρίας για τη διαπραγμάτευσή του.

Με ποιους συνομίλησε ο Έλληνας πολιτικός;

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, τον υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας, Τόμας Ρέιχελ και τον προέδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας, Γκρέγκορ Γκίζι.

Όπως υπογραμμίζεται, οι Γερμανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι στη Γερμανία η κοινή γνώμη έχει συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως κράτος-μέλος πρώτης γραμμής και σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία για τη μετέγκατασταση προσφύγων και μεταναστών έγινε θετικά δεκτή.

Παράλληλα, ο κ. Ζεεχόφερ, σημειώνεται, «συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για το σθένος που υπέδειξε και τη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώθηκε στη Λέσβο έπειτα από τον εμπρησμό του ΚΥΤ Μόριας» και χαρακτήρισε τη διαχείριση «υποδειγματική».

Αναχώρησαν για το Ανόβερο 73 αιτούντες άσυλο

Και να αναφέρουμε πως σήμερα (Τετάρτη 11 Νοεμβρίου) το πρωί αναχώρησαν για το Ανόβερο 73 αιτούντες άσυλο, μεταξύ των οποίων 44 ασυνόδευτοι ανήλικοι, καθώς και οικογένειες με παιδιά με προβλήματα υγείας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του διμερούς ελληνογερμανικού προγράμματος μετεγκαταστάσεων, που υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το πρόγραμμα των μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία συνεχίζεται, παρά τις πρόσθετες δυσκολίες που προξενεί η έξαρση της πανδημίας», επεσήμανε, σε δήλωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος. Ο ίδιος εξήρε «την άψογη συνεργασία των κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπηρεσιών, που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα κατ’ εφαρμογήν της αρχής της αλληλεγγύης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments