Οικονομία

Φοροαπαλλαγή 50% σε όσους μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα

Φοροαπαλλαγή 50% σε όσους μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα
Η Ελλάδα προσφέρει 50% φοροαπαλλαγή σε όσους επιχειρηματίες μεταφέρουν εδώ τη φορολογική τους έδρα.
Η Ελλάδα προσφέρει 50% φοροαπαλλαγή σε όσους επιχειρηματίες μεταφέρουν εδώ τη φορολογική τους έδρα.

Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εργαζομένους που θα έρθουν να δουλέψουν στη χώρα μας από το εξωτερικό σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση. Σκοπός είναι η δημιουργία περισσότερων επαγγελματικών θέσεων εργασίας και η αναστροφή του brain drain. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, «η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει το καλό της ιστορικό στη διαχείριση της κρίσης κορωνοϊού ως έναν τρόπο να δελεάσει ανθρώπους να μετακομίσουν στη χώρα -και υπόσχεται ότι το ήμισυ του εισοδήματός τους θα είναι απαλλαγμένο από φόρους».

Ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε στο συγκεκριμένο Μέσο και τόνισε ότι η «Τεχνολογία σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να επιλέξουμε πού ζούμε και πού εργαζόμαστε. Η Ελλάδα μπορεί τώρα να προσφέρει φορολογικά κίνητρα, καθώς και τον ήλιο. Η Ελλάδα έλαβε διεθνώς τα εύσημα για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία την άνοιξη. Τώρα η χώρα έχει επιβάλει ένα δεύτερο lockdown, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πιο πρόσφατη εξάπλωση του ιού».

Η ανάρτηση του Bloomberg στο Τwitter:

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα έπειτα από περισσότερο από μια τετραετία λιγότερο φιλικών προς τις επιχειρήσεις κυβερνήσεις της αριστεράς. Η προσέλκυση ξένων και η αναστροφή του brain drain θεωρούνται ”κλειδί” για την αλλαγή σελίδας στη χώρα, που βγήκε από μια οικονομική κρίση διαρκείας 10 ετών, που της κόστισε το 25% της οικονομικής της παραγωγής”.

Ακόμη τονίζεται ότι “η Microsoft και η Volkswagen έχουν ανακοινώσει σχέδια να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά η χώρα χρειάζεται πολύ περισσότερη βοήθεια εάν θέλει να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού που θα αυξήσει το χρέος. Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη τις υψηλές αναπτυξιακές προοπτικές”.

“Η Ελλάδα αντιμετωπίζει περαιτέρω μείωση 9% του ΑΕΠ το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ανεργία αναμένεται να φθάσει περίπου στο 18%, σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 30% που παρατηρήθηκαν στην κορυφή της κρίσης, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη” καταλήγει το ρεπορτάζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments