Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ Πενσιλβάνια: Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή κατά του συστήματος επιστολικής ψήφου

Εκλογές ΗΠΑ Πενσιλβάνια: Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή κατά του συστήματος επιστολικής ψήφου
Εκλογές ΗΠΑ: Αρνείται να αποδεχτεί ότι ηττήθηκε στις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δικαστική αγωγή κατά του συστήματος επιστολικής ψήφου στην Πενσιλβάνια, έχει καταθέσει η εκστρατεία επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζοντας ότι αυτό «στερούνταν όλων των δικλείδων διαφάνειας και επαλήθευσης που υπήρχαν για τους ψηφοφόρους που ψήφισαν με φυσική παρουσία». Η αγωγή αυτή έχει στόχο την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων άμεσης εφαρμογής, ώστε οι πολιτειακοί αξιωματούχοι να μην επικυρώσουν τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία.

«Για τους ψηφοφόρους στην Πενσιλβάνια εφαρμόστηκαν διαφορετικοί κανόνες απλά βάσει του πως επέλεξαν να ψηφίσουν. Πιστεύουμε ότι αυτό το εκλογικό σύστημα δύο επιπέδων είχε ως συνέπεια την καταμέτρηση εν δυνάμει δόλιων ψήφων, χωρίς την απαραίτητη επαλήθευση και εποπτεία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Ματ Μόργκαν, νομικός σύμβουλος της εκστρατείας επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ 2020.

Η αγωγή κατατέθηκε κατά της πολιτειακής υπουργού Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας Κάθι Μπούκβαρ. Το γραφείο της δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος έχει προσπαθήσει να υπονομεύσει τα εκλογικά αποτελέσματα με μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς για νοθεία, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει με μία νομική στρατηγική, η εφαρμογή της οποίας ελπίζει ότι θα ανατρέψει τα πολιτειακά αποτελέσματα που έδωσαν την προεδρική νίκη στον Μπάιντεν. Τόσο η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, όσο και Ρεπουμπλικάνοι έχουν καταθέσει πολυάριθμες αγωγές, ισχυριζόμενοι πως έγιναν παρατυπίες. Οι δικαστές έχουν ήδη απορρίψει αγωγές που κατατέθηκαν στην Τζόρτζια και στο Μίσιγκαν.

Οι αρχές της Πενσιλβανίας ζητούν να ακυρωθεί η προσφυγή:

Οι αρχές της πολιτείας ζήτησαν το βράδυ της Πέμπτης από ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει την προσφυγή της εκστρατείας του Τραμπ. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του υπουργείου Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας και επτά κομητειών της πολιτείας, με τη δική τους προσφυγή ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Μιντλ Ντίστρικτ ζητούν να μη γίνει δεκτό το αίτημα του Ρεπουμπλικανού.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις περισσότερες ψήφους και στις επτά κομητείες της Πενσιλβάνιας και προηγείται κατά περισσότερες από 53.000 ψήφους στην πολιτεία αυτή. Κερδίζοντας την Πενσιλβάνια, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 270 εκλέκτορες, όσους χρειάζεται για να εκλεγεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments