Διεθνή

Γουχάν κορωνοϊός: Σε συσκευασία κατεψυγμένου κρέατος εντοπίστηκε ο ιός

Γουχάν κορωνοϊός: Σε συσκευασία κατεψυγμένου κρέατος εντοπίστηκε ο ιός
Γουχάν κορωνοϊός: Οι αρχές της πόλης εντόπισαν τον ιό σε συσκευασία κατεψυγμένου κρέατος που είχε εισαχθεί από τη Βραζιλία.

Σε συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος που είχε εισαχθεί από άλλη χώρα, οι αρμόδιες αρχές της κινεζικής πόλης Γουζάν εντόπισαν κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για κρέας που είχε εισαχθεί από τη Βραζιλία, την ώρα που το Πεκίνο- αυτή την εβδομάδα- ενισχύει τους ελέγχους στα κατεψυγμένα προϊόντα. Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Γουχάν ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι εντόπισε τρία θετικά δείγματα κορωνοϊού στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κρέατος από τη χώρα του καφέ.

Το κρέας εισήχθη στην Κίνα από το λιμάνι Κινγκντάο στις 7 Αυγούστου και έφτασε στη Γουχάν στις 17 Αυγούστου όπου παρέμεινε σε αποθήκη μέχρι πρόσφατα. Θυμίζουεμ πως ο νέος κορωνοϊός πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Γουχάν στην κεντρική Κίνα πέρυσι σε μια αγορά και πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Γουχάν όπου εντοπίστηκε η μολυσμένη συσκευασία έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ για Covid-19, ενώ έχουν ληφθεί και 200 δείγματα από το περιβάλλον.

Αφού έλαβε δραστικά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας στην αρχή του έτους, η Κίνα άρχισε σταδιακά από τα τέλη Ιουνίου να ελέγχει τα εισαγόμενα τρόφιμα για κορωνοϊό. Μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε εντοπίσει 22 θετικά δείγματα σε σύνολο 3 εκατομμυρίων ελέγχων, όμως αφού κάποιοι λιμενεργάτες βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί στον ιό, οι κινεζικές αρχές ενίσχυσαν τους ελέγχους και τις απολυμάνσεις των εισαγόμενων προϊόντων αυτή την εβδομάδα.

Κορωνοϊός εντοπίστηκε εξάλλου αυτή την εβδομάδα στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος από την Αργεντινή και ακόμη ένα δείγμα εισαγόμενου μοσχαρίσιου κρέατος βρέθηκε θετικό στην Σαντόνγκ, όπως ανακοίνωσε η επαρχία σήμερα. Και να σημειωθεί πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη εισαγωγός χώρα μοσχαρίσιου κρέατος και οι χώρες από τις οποίες το προμηθεύεται είναι συνήθως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως λιγότερο από το 4% του πληθυσμού της κινεζικής πόλης Γουχάν, του αρχικού επικέντρου της πανδημίας, εμφάνισε αντισώματα κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στα σχετικά τεστ που διενεργήθηκαν, σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες. Η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι, χωρίς την πραγματοποίηση εμβολιασμών, δύσκολα θα αποκτηθεί συλλογική ανοσία («αγέλης») σε ένα πληθυσμό. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα της νόσου Covid-19, πιθανώς δεν αναπτύσσουν μακρόχρονα αντισώματα με φυσικό τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments