Ελλάδα

Κορωνοϊός μέτρα: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων σε όλη την Ελλάδα από το πρωί της Κυριακής

Κορωνοϊός μέτρα: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων σε όλη την Ελλάδα από το πρωί της Κυριακής
Κορωνοϊός μέτρα: Μετά από απόφαση της αστυνομίας με φόντο την επέτειο του πολυτεχνείου από σήμερα Κυριακή απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των τεσσάρων ατόμων.

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την επιβολή του δεύτερου lockdown σε όλη τη χώρα. Αυτό έγινε προκειμένου να μειωθούν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και ο αριθμός των συμπολιτών μας που μπαίνουν στις ΜΕΘ. Με λίγα λόγια είναι ένα μέτρο με στόχο να πάρει μια ανάσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας που είναι στα όρια του. Την ίδια στιγμή η επέτειος του Πολυτεχνείου πλησιάζει και υπάρχει μεγάλη ανυσηχία για το τι θα γίνει στις 17 του Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει τονίσει αρκετές φορές και μάλιστα σε έντονο ύφος ότι δεν θα επιτραπεί καμία πορεία. Συγκεκριμένα τονίζουν πως όπως δεν έγινε καμία εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου έτσι και τώρα δεν θα γίνει τίποτα στις 17 Νοεμβρίου. Αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως για παράδειγμα του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 που δηλώνουν ότι θα παρευρεθούν κανονικά έστω και με μια μικρή και συμβολική εκπροσώπηση.

Νέος περιορισμός της ΕΛ.ΑΣ. με φόντο το Πολυτεχνείο

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ένα νέο μέτρο που αφορά τις συναθροίσεις. Συγκεκριμένα με απόφαση του αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αφορά όσους δίνουν το “παρών” είτε ως διοργανωτές, είτε ως συμμετέχοντες. Σε όσους πιάσει η αστυνομία θα επιβάλει πρόστιμο μέχρι και πέντε χιλιάδες Ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγόρευση ισχύει από τις 6 το πρωί της Κυριακής 15 Νοεμβρίου, έως την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το μέτρο ήρθε έκτακτα και έχει να κάνει με την επέτειο του Πολυτεχνείου καθώς ολοκληρώνεται μόλις μια μέρα μετά.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε για την απαγόρευση

Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments