Αθλητισμός

Γιαννακόπουλος Παναθηναϊκός: Είναι ξανά ενεργός ή όχι

Γιαννακόπουλος Παναθηναϊκός: Είναι ξανά ενεργός ή όχι
Γιαννακόπουλος Παναθηναϊκός: Ερωτηματικά προκύπτουν από το ποιος μιλάει από την πλευρά της ΚΑΕ για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής για το γήπεδο στον Βοτανικό έχει «ανάψει» φωτιές και προκαλεί ένα εύλογο ερώτημα. Ποιος εκπροσωπεί την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην υπόθεση;

Το site olaprasina1908.gr σχολιάζει: «Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που έφερε στο προσκήνιο τα δεδομένα και τις εξελίξεις για το πρότζεκτ του Βοτανικού αναφέρεται και στο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο θα χτιστεί σε γειτονικό οικόπεδο και εκτός της Διπλής Ανάπλασης, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα.

Για την χωρητικότητά του δεν υπάρχει κάποια αναφορά, όμως τονίζεται πως το κόστος του θα είναι κοντά στα 20 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα προέλθει από ιδιώτη. Παράλληλα, ο Δήμος θέλει να είναι πολυλειτουργικό, ενώ είναι ξεκάθαρο πως ούτε αυτό θα ανήκει στον Σύλλογο.

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα για το ποιος εκπροσωπεί την «πράσινη» ΚΑΕ σε όλες αυτές τις συζητήσεις. Την στιγμή που οι μετοχές εξακολουθούν να ανήκουν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αν κι αυτός έχει θέσει την ΚΑΕ προς πώληση, φαίνεται πως κανένας άλλος δεν έχει την δικαιοδοσία να συμμετάσχει στις κουβέντες.

Ο Δήμος δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του, ο Γιάννης Αλαφούζος εκπροσωπεί την ΠΑΕ, ο Τάκης Μαλακατές έχει δικαιοδοσία μόνο για τον Ερασιτέχνη, ενώ ο Τάκης Τριαντόπουλος είναι μεν πρόεδρος, όμως δεν θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ένα ζήτημα που επηρεάζει άμεσα την ΚΑΕ, η οποία τυπικά πωλείται».

Τι είχε δηλώσει ο Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη του Ιουνίου για τον Βοτανικό

«Πάμε στο κεφάλαιο Βοτανικός, το σημαντικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟ. Το σχέδιο της διπλής ανάπλασης δεν περιελάμβανε γήπεδο μπάσκετ. Ήταν αδικία. Γι’ αυτό και ο Ερασιτέχνης είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Ο Παναθηναϊκός θα παραχωρούσε την μεγαλύτερη έκφραση – φιλέτο στην καρδιά της Αθήνα.

Το ποσό της αξίας της Λεωφόρου φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα στον Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28χιλ θέσεων, ένα μπάσκετ 12,5χιλ θέσεων, γήπεδο ερασιτέχνη, πισίνα, γραφεία ερασιτέχνη, έκταση για την κατασκευή Παναθηναϊκού μουσείου και έκταση να εκμεταλλευτεί ο Ερασιτέχνης. Αυτά κοστολογούνταν στα 125 εκατ. ευρώ. Η αρχική συμφωνία με την κυβέρνηση προέβλεπε +40 εκατ. στα ταμεία του Ερασιτέχνη για τα λειτουργικά έξοδα των νέων εγκαταστάσεων. Για να προλάβω τους λογιστές θα ξαναπώ: ο ΠΑΟ προσφέρει περιουσία 300 εκατ. ευρώ, για να πάρει 165 εκατ. σε εγκαταστάσεις και χρήματα.

Την ώρα που σε άλλες ομάδες έχουν χρηματοδοτηθεί τα γήπεδά τους χωρίς να δοθεί αντάλλαγμα. Ο Δήμος Αθηναίων θα τα παραχωρούσε στον ΠΑΟ για ισόβια εκματελλεύση. Όλα αυτά ενώ όλοι ξέρουμε πως ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το έχω τονίσει πολλές φορές. Δυστυχώς, λόγω του κορωνοϊού και των προκλήσεων των Τούρκων στον Έβρο οι παρουσιάσεις έχουν καθυστερήσει. Συγχαρητήρια στις αρχές που είχαν την ευθύνη των παραπάνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments