Αθλητισμός

Σεμπάστιαν Φέτελ: Ο Χάμιλτον είναι ο κορυφαίος της γενιάς μας

Σεμπάστιαν Φέτελ: Ο Χάμιλτον είναι ο κορυφαίος της γενιάς μας
Σεμπάστιαν Φέτελ: Ο Γερμανός πιλότος έδειξε τον σεβασμό και την εκτίμηση στον Λιούις Χάμιλτον χαρακτηρίζοντας τον κορυφαίο της γενιάς μας.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, χαρακτήρισε τον Λιούις Χάμιλτον ως τον κορυφαίος της εποχής του, λίγη ώρα αφόρου ο οδηγός της Mercedes γιόρτασε τον έβδομο τίτλο του στην Formula 1 στην βρεγμένη πίστα του τουρκικού γκραν πρι. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari έσπευσε γρήγορα να δώσει συγχαρητήρια στον Βρετανό αντίπαλό του, αφού ο τελευταίος ισοφάρισε το ρεκόρ των 7 τίτλων καριέρας που κατείχε ο Μίκαελ Σουμάχερ και με ρεκόρ νικών (94) έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος.

«Του είπα ότι είναι πολύ ξεχωριστό για εμάς, διότι μπορούμε να είμαστε μάρτυρες της ιστορίας που γράφτηκε σήμερα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φέτελ, όταν ρωτήθηκε τι είπε στον Χάμιλτον όταν βγήκε από το μονοθέσιό του. «Είναι σίγουρα ο κορυφαίος της εποχής μας. Νομίζω ότι είναι πάντα δύσκολο να συγκρίνουμε (εποχές) – πώς μπορείς να συγκρίνεις Φάντζιο και Στίρλινγκ Μος με τη γενιά μας; Δεν μπορείς. Δεν έχει σημασία. Νομίζω ότι κάθε εποχή έχει τον οδηγό ή τους οδηγούς της και ο Λιούις είναι ο μεγαλύτερος της εποχής μας» πρόσθεσε ο οδηγός της Ferrari, ο οποίος κέρδισε τους τέσσερις τίτλους του με την Red Bull από το 2010 έως το 2013 και ήλπιζε να τους αυξήσει στην ιταλική ομάδα.

“Για εμένα ο Μάικλ θα είναι πάντα ο καλύτερος οδηγός”

«Για μένα συναισθηματικά ο Μάικλ θα είναι πάντα ο καλύτερος οδηγός, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λιούις είναι ο καλύτερος όσον αφορά αυτό που έχει επιτύχει. Έχει ισοφαρίσει τα πρωταθλήματα, έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες, έχει πολύ περισσότερες pole position από τον καθένα», υποστήριξε ο Φέτελ. Υποστήριξε ακόμη ότι ο σημερινός αγώνας σε ένα βρεγμένο και ολισθηρό κομμάτι που έβγαλε εκτός πολλούς οδηγούς, ήταν απόδειξη του εξαιρετικού ταλέντου του Χάμιλτον.

«Για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήταν ο αγώνας του να κερδίσει, αλλά τον κέρδισε», πρόσθεσε ο Γερμανός, ο οποίος αποχωρεί από την Ferrari στο τέλος του έτους και κατέληξε: «Για άλλη μια φορά κατάφερε να βγάλει έναν… άσο από το μανίκι του κι επομένως νομίζω ότι αξίζει όλα όσα έχει επιτύχει.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments