Ελλάδα

Δικηγόρος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 300 ευρώ για συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου

Δικηγόρος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 300 ευρώ για συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου
Πολυτεχνείο: Δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει επώνυμα ότι του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να κινείται και βρέθηκε στο κέντρο της πόλης για να παράσχει νομική βοήθεια σε διαδηλωτή.

Πρόστιμο 300 ευρώ επειδή συμμετείχε σε πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, επιβλήθηκε στο δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ζήση Κλεισιάρη. Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει ότι βρέθηκε στην πορεία για να παράσχει νομική βοήθεια σε διαδηλωτή.

«Θα πρέπει να πάρουμε ειδική άδεια από την Αστυνομία για να ασκούμε τα καθήκοντά μας και να την πληρώνουμε και ακριβά. Με αυτά όμως γινόμαστε πιο δυνατοί, να το ξέρουν αυτό», έγραψε ο κ. Κλεισιάρης στο Facebook και εξιστόρησε τα γεγονότα όπως τα βίωσε: «Ήμουν στο γραφείο όταν δέχθηκα κλήση για παροχή νομικής βοήθειας από άτομα που συμμετείχαν στην πορεία της Θεσσαλονίκης. Μετέβην στην Τσιμισκή, όπου οι διαδηλωτές είχαν εγκλωβιστεί στη γωνία με Αγίας Σόφιας.

Παρέμεινα στη γωνία με Καρόλου Ντηλ, περίπου 150 μέτρα από το σημείο, και συνομιλούσα με δύο συναδέλφους που είχαν πάει εκεί για τον ίδιο λόγο. Ήταν σε εξέλιξη διαδικασία βεβαίωσης προστίμων σε όλους τους διαδηλωτές και έγιναν και κάποιες προσαγωγές. Έρχεται αστυνομικός και με ρωτάει τι κάνω εκεί, του αναφέρω ότι κλήθηκα για νομική βοήθεια, ως δικηγόρος, από συγκεκριμένο άτομο, μου ζητάει ταυτότητα και τη βεβαίωση κυκλοφορίας, του τα επιδεικνύω και μου λέει ελάτε να σας βεβαιώσουμε πρόστιμο, δεν μπορείτε να βρίσκεστε εδώ».

«Να τα πεις στην ένσταση»

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, στις διαμαρτυρίες του για παράνομη ενέργεια των αστυνομικών, καθώς είχε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την νόμιμη κυκλοφορία του και είχε προστρέξει για την άσκηση του επαγγέλματος, τα όργανα της τάξης φέρονται να του απάντησαν «αυτά να τα πω στην ένσταση».

Τελικά βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για «ψευδή βεβαίωση» ότι συμμετείχε σε συνάθροιση άνω των τεσσάρων, όπως υποστηρίζει ο κ.Κλεισιάρης, ο οποίος σχολιάζει και τη στάση των αστυνομικών: «Περιττό βέβαια να πω ότι με ακουμπούσαν στην πλάτη με τα χέρια τους 5,6 αστυνομικοί. Προφανώς το θέμα δεν είναι η νομιμότητα ή μη της απαγόρευσης αλλά η παρεμπόδιση άσκησης των καθηκόντων μας. Για όσους προτρέξουν, επαναλαμβάνω, δεν ήμουν στην πορεία».

Να θυμίσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν καταγγελίες και για αστυνομική βία σε βάρος όσων συμμετείχαν στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments