Αθλητισμός

Κούτρης Ολυμπιακός: Το σενάριο για την επιστροφή του στον Πειραιά

Κούτρης Ολυμπιακός: Το σενάριο για την επιστροφή του στον Πειραιά
Κούτρης Ολυμπιακός: Ο Ρούμπεν Βινάγκρε δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο λιμάνι και έτσι «παίζει» η επιστροφή του Έλληνα διεθνή που είναι δανεικός στη Φορτούνα.

Ο Πορτογάλος Ρούμπεν Βινάγκρε ήρθε με… τυμπανοκρουσίες στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην ομάδα. Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να αντιμετωπίσει το ζήτημα ότι έχει μείνει με τον Χοσέ Χολέμπας να… τρέχει και να μην φτάνει εξαιτίας των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο θέμα αναφέρεται το «Φως των Σπορ». Η καθημερινή αθλητική εφημερίδα γράφει: «Ο Ολυμπιακός έχει τον Χολέμπας να τα δίνει όλα και περιμένει την προσαρμογή του Βινάγκρε, την ώρα που φέρεται να βγαίνει τον χειμώνα στην αγορά για αριστερό μπακ. Λέγεται ότι θα ήταν μια λύση ασφαλείας να αποθεραπευτεί στον Ρέντη ο Λεονάρντο Κούτρης και να είναι έτοιμος να βοηθήσει πλέον άμεσα, αφού στην Γερμανία δεν έχει παίξει ακόμα μετά τον δανεισμό του στη Φορτούνα. Αλλά είναι έτοιμος και αντί για το Ντίσελντορφ θα μπορούσε να προσφέρει αυτήν την άμεση βοήθεια στον Πειραιά».

Έτσι, ο Κούτρης μπορεί, μόλις βρεθεί στο 100%, να παλέψει για να ξαναπάρει τη θέση του στην ενδεκάδα. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ήταν ο βασικός αριστερός μπακ των «ερυθρόλευκων» μέχρι να κάνει το «μπαμ» ο Κώστας Τσιμίκας σε σημείο που να αναγκάσει τη Λίβερπουλ να τα «σκάσει» για να τον αποκτήσει.

Μερικά λόγια για τον Λεονάρντο Κούτρη

Ο Λεονάνρτο Κούτρης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής. Ο Κούτρης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της ομάδας Νίκη Ρόδου, όπου από το 2011, σκάουτερ του Εργοτέλη τον είχε εντοπίσει. Στις 28 Ιανουαρίου 2013 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την κρητική ομάδα.  Το ντεμπούτο του στη Super League πραγματοποιήθηκε απέναντι στον  την 1η Δεκεμβρίου 2013. Στις 5 Ιουνίου 2014 ανανέωσε το συμβόλαιό του με την κρητική ομάδα μέχρι το 2016.

Το 2015 ο Εργοτέλης υποβιβάστηκε στη Football League και παρά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, εκείνος παρέμεινε στον Εργοτέλη, μαζί με άλλους 17 ποδοσφαιριστές από την προηγούμενη χρονιά. Τον Ιανουάριο του 2016 ο Εργοτέλης υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική αποδεσμεύοντας όλους του ποδοσφαιριστές του. Ως ελεύθερος πλέον ο Κούτρης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 26 Ιανουαρίου 2016. Στις 21 Ιουλίου 2016 πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στη νορβηγική Οντς, για τα προκριματικά του Europa League στην παράταση, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα των Ιωαννίνων, στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε 29 συμμετοχές στη Super League, παραμένοντας εκεί έως το καλοκαίρι του 2017. svg%3E

Το άλμα στον Ολυμπιακό

Στις 28 Απριλίου 2017 ο Κούτρης υπέγραψε στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό, ο οποίος τον απέκτησε έναντι 600 χιλιάδων ευρώ. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού συνδυάστηκε και με το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, το οποίο έγινε στις 25 Ιουλίου του 2017 σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Παρτιζάν στο Βελιγράδι, με τελικό σκορ 1-3. Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2017 έκανε το ντεμπούτο του στη Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε έναν εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, με τελικό σκορ 1-1. Στις 18 Νοεμβρίου του 2017 πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στη Super League με μακρινό σουτ, δίνοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό.

Διεθνής καριέρα

  • Στις 14 Μαρτίου 2013 έπαιξε με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος (Κ18) στον φιλικό αγώνα κόντρα στην Εθνική Βελγίου (Κ18) που έληξε 0-0.
  • Μετά την υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου του με τον Εργοτέλη, κλήθηκε στην Eθνική Νέων (Κ19), όπου πραγματοποίησε 3 συμμετοχές. Από το 2015 μέχρι το 2016 αγωνίστηκε στην Eθνική Ελπίδων (Κ21), με την οποία έχει 2 συμμετοχές.
  • Τον Νοέμβριο του 2018 κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών από τον  για τις αναμετρήσεις με την Φινλανδία και την Εσθονία στα πλαίσια του UEFA Nations League. Στον εντός έδρας αγώνα με την Φινλανδία που διεξήχθη στις 15 Νοεμβρίου του 2018 στο ΟΑΚΑ και έληξε 1-0 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments