Αθλητισμός

Λιούις Χάμιλτον: Ο GOAT της εποχής μας

Λιούις Χάμιλτον: Ο GOAT της εποχής μας
Λιούις Χάμιλτον: Ο Βρετανός κατέκτησε το έβδομο πρωτάθλημα της καριέρας του και με βάση τους αριθμούς είναι ο καλύτερος πιλότος στην ιστορία της Formula 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον περνάει την γραμμή του τερματισμού στο Grand Prix της Τουρκίας. Ο αρχιμηχανικός του Πίτερ Μπόνογκτον ή απλά “Μπόνο” λέει συγχαρητήρια στον Βρετανό για το 7ο Παγκόσμιο τίτλο στην Formula 1. “Σας ευχαριστώ όλους. Αυτό είναι για όλα τα παιδιά εκεί έξω που ονειρεύονται το αδύνατο. Μπορείτε να το κάνετε και εσείς. Πιστεύω σε εσάς. Σας ευχαριστώ όλους σας για την υποστήριξη”. Το κλειδί σε όσα είπε ο Χάμιλτον είναι η λέξη “απίθανο” γιατί ο Βρετανός κατάφερε αυτό που φάνταζε απίθανο πριν από μερικά χρόνια.

Και πριν φτάσουμε στο σημείο των επτά πρωταθλημάτων και του ρεκόρ του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ, κάθε βήμα που έκανε ο μικρός Λιούις Χάμιλτον φάνταζε απίθανο. Συνήθως όσοι τρέχουν στην Formula 1 είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών ή στη χειρότερη περίπτωση ευκατάστατοι. Αντίθετα ο πατέρας του Λιούις, Άντονι Χάμιλτον ήταν αναγκασμένος να κάνει τρεις και τέσσερις δουλειές προκειμένου να εξασφαλίσει τον γιο του όσα χρειάζεται για να τρέξει.

Το κοινωνικό πρόσωπο του Λιούις Χάμιλτον

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη για όλο τον κόσμο εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ένα άλλο γεγονός που επηρέασε την ανθρωπότητα ήταν η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς σε κοινή θέα. Αυτό το γεγονός ήταν αφύπνιση για πολλούς έγχρωμους σε όλο τον κόσμο. Ο Χάμιλτον πήρε πολλές φορές θέση για αυτό το θέμα και δεν δίστασε να τραβήξει το αυτί ολόκληρης της κοινότητας της Formula 1 που μέχρι τότε είχε ένα απολιτίκ προφίλ.

Μετά από το ωμό κράξιμο του Χάμιλτον στα Social Media ολόκληρος ο οργανισμός της Formula 1 υιοθέτησε τις προτάσεις του Βρετανού και πριν από κάθε Grand Prix υπάρχει τελετουργικό κατά του ρατσισμού. Παράλληλα η Mercedes αποφάσισε να εγκαταλείψει το ασημένιο χρώμα της στα μονοθέσια και τα έβαψε κατάμαυρα με ξεκάθαρους συμβολισμούς. Ο ίδιος ο 35χρονος τοποθέτησε στο κράνος του το σήμα του κινήματος Balck Lives Matters.

Μέχρι το 2007 κανένας έγχρωμος οδηγός δεν είχε καταφέρει να τρέξει στην Formula 1. Ο Χάμιλτον όχι απλά έγινε ο πρώτος, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών με βάση τους αριθμούς. Είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες νίκες, περισσότερες Pole Position και πλέον, μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ, έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα. Η κουβέντα για το αν είναι συνολικά ο καλύτερος όλων των εποχών δεν έχει καμία ουσία όταν μιλάμε για άλλες εποχές, άλλες συνθήκες και άλλα μονοθέσια. Όπως είπε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ το ποιος είναι ο απόλυτος GOAT είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό και πολλές φορές επηρεάζεται από τη συναίσθημα. Σίγουρα ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο καλύτερος οδηγός της γενιάς του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments