Ελλάδα

Πέτσας για άρση των μέτρων: «Πριν τα Χριστούγεννα το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης»

Πέτσας για άρση των μέτρων: «Πριν τα Χριστούγεννα το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης»
Πέτσας για άρση των μέτρων: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αναμένεται να μοιάζει με το άνοιγμα του Μαΐου. Δηλαδή σε τρεις φάσεις και με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέφουν στα θρανία τους.

Την πιο κρίσιμη εβδομάδα διανύει η χώρα όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, τόσο για την περίπτωση που μειωθούν τα κρούσματα όσο και για την περίπτωση που ο ιός συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Για την ώρα, το σχέδιο προβλέπει καραντίνα έως τις 30 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της παράτασης.

Πότε όμως θα αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα;

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως στο σχεδιασμό για την άρση του lockdown είναι να ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφέ πριν από τα Χριστούγεννα. “Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση του lockdown” σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, στη συνέχεια το λιανεμπόριο και μετά η εστίαση.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως εφόσον προχωρήσει αυτό το σχέδιο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανεβάσουν ρολά λειτουργώντας μόνο με καθήμενους. “Δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης καθώς εκεί συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός” σημείωσε ο κ. Πέτσας. Επίσης, είπε πως μέσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπάρχει και συγκεκριμένο ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες αφού ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Τι θα ισχύει για τα σχολεία:

Ερωτηθείς για τα σχολεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως στο σχεδιασμό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών, και των δημοτικών και των γυμνασίων και των λυκείων, μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μάλιστα, είπε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου. «Ο σχεδιασμός αναμένεται να μοιάζει με το άνοιγμα του Μαΐου, δηλαδή σε τρεις φάσεις. Πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση» σημείωσε.

Τέλος, επισήμανε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με περιορισμούς και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Το οριστικό πλάνο αναμένεται να το παρουσιάσει η κυβέρνηση στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments