Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Αναχώρησαν σήμερα οι 10 νοσηλεύτριες – «Ευχηθείτε μας καλή τύχη»

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Αναχώρησαν σήμερα οι 10 νοσηλεύτριες – «Ευχηθείτε μας καλή τύχη»
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Πρόκειται για 10 συνολικά νοσηλεύτριες με ειδίκευση στις ΜΕΘ, οι οποίες ζήτησαν να πάνε εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται από τον φονικό ιό με σκοπό να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου οι νοσηλεύτριες προκειμένου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να δώσουν την μάχη με τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για 10 συνολικά νοσηλεύτριες με ειδίκευση στις ΜΕΘ, οι οποίες ζήτησαν να πάνε εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται από τον φονικό ιό με σκοπό να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς. Οι τέσσερις από τις δέκα νοσηλεύτριες προσερχόμενες στο «Νίκος Καζαντζάκης» δήλωσαν: «Ευχηθείτε μας καλή τύχη. Και να προσέχετε».

Υπόκλιση Κικίλια

Την είδηση για την εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτών της Κρήτης έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο Twitter.

Σακελλαροπούλου: Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης

Για μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας, κάνει λόγο με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, τονίζοντας ότι «δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας».

Γεμάτα τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Εξακολουθεί να είναι κρίσιμη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό, καθώς τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συνεχώς. Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία, που δοκιμάζουν τα όριά τους, έχουν γεμίζει και εκπέμπουν “SOS”. Μάλιστα, ακόμα και οι λεγόμενες εφεδρείες του , κινδυνεύουν να εξαντληθούν.

Χθες, και τα 40 κρεβάτια στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ήταν κατειλημμένα. 100% πληρότητα στην εντατική  είχε το πρωί και το νοσοκομείο Παπανικολάου (43/43). Ίδια είναι η εικόνα και στο Ιπποκράτειο (14/14), με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλεύονται στα χειρουργεία μέχρι να βρεθεί κρεβάτι εντατικής.

Ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών ξεπερνά το ρυθμό αποσυμπίεσης:

Καθημερινά όλο και περισσότεροι ασθενείς διακομίζονται σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών, για να απελευθερωθούν κρεβάτια εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ οι υγειονομικές αρχές έχουν επιστρατεύσει και στρατιωτικά νοσοκομεία. Ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών, όμως, ξεπερνά το ρυθμό αποσυμπίεσης των νοσοκομείων στη Βόρεια .

Έτσι, είναι θέμα ημερών να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Γ, που προβλέπει αεροδιακομιδές ασθενών με Covi σε νοσοκομεία άλλων περιφερειών. Αρχικά στην Αττική, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ covid είναι στο 70%, και σε δεύτερο χρόνο σε νοσοκομεία κι άλλων περιφερειών. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να το επιτρέπει η κατάσταση υγείας τους ασθενούς. Για το σκοπό αυτό η Ελλάδα έχει προμηθευτεί 11 ειδικές κάψουλες.

Σημειώνεται ότι η  συνεχίζει να κρατάει την πρωτιά στην αύξηση των κρουσμάτων. Οι ημερήσιες μολύνσεις αγγίζουν τις 600 ενώ δεύτερη είναι η Αττική με πάνω από 500 κρούσματα.  και Σέρρες ακολουθούν με τριψήφιους αριθμούς ενώ πολλά κρούσματα εντοπίζονται και στην Δράμα.

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.422 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78.825, εκ των οποίων το 53.8% άνδρες.

  • 4.685 (5.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 20.225 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 143 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 392 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 63 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 502 (40.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη κα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments