Ελλάδα

Ζαρούλια διορισμός: Νέα ποινική δίωξη για την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ζαρούλια διορισμός: Νέα ποινική δίωξη για την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Ζαρούλια διορισμός: Κατηγορούμενη για μια ακόμα φορά, αλλά για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, είναι η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Η Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή διώκεται ποινικά σε βαθμό πλημμελήματος μετά τη δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελές σε βάρος της για την υπόθεση του διορισμού της ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Η δίωξη έχει να κάνει με τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και ασκήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στην Εισαγγελία ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, που θυμίζουμε ότι είχε υπογράψει την ανάκληση του διορισμού της, στις 9 Οκτωβρίου.

Με βάση τον φάκελο της δικογραφίας, η κ. Ζαρούλια βεβαίωσε ψευδώς ότι δεν έχει κώλυμα για τον διορισμό της στη Βουλή, τον οποίο ζήτησε ο σύζυγος της Νίκος Μιχαλολιάκος ως αρχηγός της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ο διορισμός έγινε, καθώς η πρώην βουλευτής δεν δήλωσε ότι είναι υπόδικη με τελεσίδικο βούλευμα για κακουργηματική πράξη.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο κ. Τασούλας ανακάλεσε τον διορισμό της και απέστειλε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα. «Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος» ανέφερε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος της Βουλής στο οποίο επίσης τονιζόταν ότι η πρώην βουλευτής «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού».

Στην απόφαση ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Να σημειώσουμε ότι η Ελένη Ζαρούλια καταδικάστηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 6 ετών με ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου θυμίζουμε ότι είχε κατηγορηθεί από δημοσιογράφους και πολίτες ότι επιχείρησε να τους πατήσει με το αμάξι της όταν ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής μεταφερόταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να παραδοθεί με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Ο Μιχαλολιάκος είχε φτάσει στη ΓΑΔΑ στο πίσω μέρος ενός ΙΧ. Μάλιστα, ένας από τους άνδρες που τον συνόδευαν τον κάλυπτε με το σώμα του. Ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο Νίκος Μιχαλολιάκος ακολουθούσε ένα άλλο, στο οποίο βρίσκονταν η Ελένη Ζαρούλια και η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Η σύζυγος και η κόρη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης προσπάθησαν να χτυπήσουν τους παρευρισκομένους, ενώ έβριζαν και έκαναν χειρονομίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments