Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης Αλεξία Έβερτ: Zήτησε την παραίτησή της μετά τα σχόλια για το ΚΚΕ

Κώστας Μπακογιάννης Αλεξία Έβερτ: Zήτησε την παραίτησή της μετά τα σχόλια για το ΚΚΕ
Κώστας Μπακογιάννης Αλεξία Έβερτ: Την παραίτηση της αντιδημάρχου ζήτησε απόψε ο δήμαρχος Αθηναίων μετά το σχολιασμό της για «κατσαρίδες και τρωκτικά» σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία αναφερόταν στη χθεσινή κινητοποίηση μελών του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ από τον Δήμο Αθηναίων, μετά το σχόλιο της για το ΚΚΕ και τους διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα, η Αλεξία Εβερτ, σχολιάζοντας ανάρτηση της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση στο facebook η οποία αναφερόταν στη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «κατσαρίδες και τρωκτικά» τους διαδηλωτές.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση σχετικά με δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Αλεξίας Έβερτ:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό. Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής. Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζητάνε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αριστεράς

Την παραίτησή της ζήτησε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας. Το αίτημά του συνυπογράφουν ο δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου αλλά και η Ανοιχτή Πόλη.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Σοφιανού:

«Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ. Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων».

Η τοποθέτηση της «Ανοιχτής Πόλης»

Η «Ανοιχτή Πόλη» ζήτησε την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ, επειδή «χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως “κατσαρίδες και τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Η «Ανοιχτή Πόλη» την κατηγορεί για «αναντιστοιχία ανάμεσα στο θεσμικό ρόλο της», «στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων», και «χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας».

«Η δήλωση της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας»

Για χυδαιότητα και φασίζουσα φρασεολογία κάνει λόγο και η δημοτική παράταξη Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, ζητώντας επίσης την παραίτηση της αντιδημάρχου.

«Η χυδαιότητα των δηλώσεων της αντιδημάρχου Αθήνας, Αλεξίας Έβερτ σε βάρος των διαδηλωτών της αριστεράς και συγκεκριμένα των μελών του ΚΚΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, την μέρα του Πολυτεχνείου, ξεπέρασε κάθε όριο.

Καταφέρθηκε εναντίον των διαδηλωτών αποκαλώντας τους “κατσαρίδες και τρωκτικά”. Πρόκειται για φασιστίζουσα και απαράδεκτη η φρασεολογία. Είναι ανατριχιαστικό ότι χρησιμοποίησε την φρασεολογία της χρυσαυγίτισας Σκορδέλη, η οποία αποκάλεσε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας τους μετανάστες “κατσαρίδες”, προκαλώντας την οργή της δημοκρατικής πλειοψηφίας του οργάνου.

Φαίνεται ότι το μίσος στελεχών της Δεξιάς για το Πολυτεχνείο και την αριστερά δεν έχει όρια, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Πολυτεχνείο δεν εκκαθαρίζεται από τους επίδοξους εξολοθρευτές του είτε ρίχνουν χημικά, ξύλο και ριπές με κανόνια νερού είτε επιβάλουν πρόστιμα.

Η αντιδήμαρχος Αλεξία Έβερτ δεν μπορεί να παραμείνει ούτε λεπτό στη θέση της, ούτε βέβαια να περιφέρεται στα κοινοτικά συμβούλια για ενημερώσεις σχετικά με το κοινωνικό έργο του Δήμου Αθήνας.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και απαιτούμε από τον Δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη να την απομακρύνει αμέσως από την θέση της αντιδημάρχου Αθήνας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments