Ελλάδα

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Το σύστημα υγείας έφτασε στο απόλυτο, δεν έχουμε περιθώρια»

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Το σύστημα υγείας έφτασε στο απόλυτο, δεν έχουμε περιθώρια»
Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού απευθύνει στους κατοίκους της Δράμας ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος. «Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού ζήτησε από όλους τους κατοίκους της Δράμας ο αντιπεριφεριάρχης, Γιώργος Παπαδόπουλος. Παραχωρώντας έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διαθέσει άμεσα 50.000 ευρώ για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία μιας ακόμα κλινικής Covid.

«Είμαστε πλέον στο απόλυτο κόκκινο. Θα χαρακτήριζα την κατάσταση στο απόλυτο μαύρο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος

Παράλληλα σημείωσε: «Χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας, λόγω πανδημίας, και μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχουμε υιοθετήσει στο απόλυτο τα υγειονομικά μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού. Είναι λυπηρό, γιατί τις τελευταίες ημέρες χάσαμε πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Μάλιστα, ο μέσος όρος μειώθηκε και χάνονται πλέον νέοι άνθρωποι και το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η Δράμα θρηνεί ήδη πάνω από 30 συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια τόνισε ότι το σύστημα υγείας έφτασε στο απόλυτο. «Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε. Παίρνω την ευθύνη εγώ και το λέω, συζητώντας κάθε μέρα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ξεκινώντας από τον ιατρικό σύλλογο, τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διεύθυνση Υγείας, τον ΕΟΔΥ. Είναι λυπηρό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Δραμινοί ότι και μετά τα τελευταία rapid test που κάναμε αποδείχθηκε πάλι ότι το 1/4 του πληθυσμού νοσεί. Είμαστε δηλαδή σήμερα στο 25% της Δράμας ασυμπτωματικοί. Αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί από την στιγμή που δεν περιοριζόμαστε και κυκλοφορούμε μέσα στον κόσμο και ερχόμαστε σε συναθροίσεις, μεταφέρουμε τον ιό, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε. Αυτός ο ιός μεταφέρεται σε έναν, ο οποίος είναι πιο ευάλωτος από τους ασυμπτωματικούς και έχει δυσάρεστες εξελίξεις και δυσάρεστα αποτελέσματα».

Ακόμη έκανε έκκληση να περιοριστούν οι μετακινήσεις:

«Είμαι πολύ φορτισμένος γιατί χάθηκαν άνθρωποι που τους γνώριζα και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα. Αυτό μόνο να μείνει στη σκέψη όλων μας. Να αναλογιστούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Έστω αυτή την ύστατη στιγμή να σταματήσουμε τις μετακινήσεις. Να περιοριστούμε στο απόλυτο. Εμείς, τα παιδιά μας, οι μεγαλύτερες από εμάς ηλικίες. Απευθύνω αυτή τη στιγμή έκκληση προς όλους τους πολίτες της Δράμας. να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχουμε περιθώρια» .

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος γνωστοποίησε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διαθέσει άμεσα 50.000 ευρώ για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία μιας ακόμα κλινικής Covid για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κλινική που δημιουργείται γι’ αυτόν τον λόγο. Σήμερα, οι τρεις κλινικές που ήδη λειτουργούν για όσους ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό έχουν δυναμικότητά 130 κλινών με την πληρότητά τους να φτάνει στο 100%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments