Ελλάδα

Γηροκομείο Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Γηροκομείο Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας
Γηροκομείο Θεσσαλονίκη: Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα.

Συναγερμός σήμανε στη «Διαμαντίδειο Στέγη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, καθώς, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 17 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι.

Όπως επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου στο grtimes, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα. Και σύμφωνα με την κυρία Δημητριάδου, στη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων τα μέτρα τηρούνται σχολαστικά.

«Για αυτό άλλωστε», συμπλήρωσε, «δεν υπήρξε κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα, ούτε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας». Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί σε μια πτέρυγα της Διαμαντίδειου Στέγης η οποία, ελλείψει κλινών στα νοσοκομεία της πόλης, έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε χώρο νοσηλείας τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Πάντως, δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους τρόφιμους του γηροκομείου για τους οποίους δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους. Όσο αφορά στους τρεις εργαζόμενους, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί, έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Οι υπεύθυνοι της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων και της Διαμαντίδειου Στέγης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων αλλά και για τη φροντίδα των ασθενών.

Ξανά άνω των 3.000 τα κρούσματα, παρά το lockdown

Θυμίζουμε πως κατά την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό με τα δεδομένα ως τις 18 Νοεμβρίου του 2020 και ώρα 15.00, είχαμε 3.209 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82034, εκ των οποίων το 53.7% άνδρες.

Τα 4714 (5.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20917 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα την ώρα που 480 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 148 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 410 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 60 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1288 νεκρούς συνολικά στη χώρα. 523 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments