Ελλάδα

Κοτανίδου ΜΕΘ: «Όσες κλίνες και να ανοίξουμε, με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουμε θα θέλουμε παραπάνω»

Κοτανίδου ΜΕΘ: «Όσες κλίνες και να ανοίξουμε, με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουμε θα θέλουμε παραπάνω»
Κοτανίδου ΜΕΘ: Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της καθηγήτριας Πνευμονολογίας, Αναστασίας Κοτανίδου, αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δημόσιων νοσοκομείων που ασφυκτιούν αναφέρθηκαν η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου, και ο διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ευάγγελος Μπαλής. Παράλληλα, Παράλληλα σχολίασαν την ανάγκη της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς με Covid-19.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον «Ευαγγελισμό» σημειώνοντας πως δεν θα κλείσει καμία κλινική του νοσοκομείου. «Όπως φαίνεται από την ιχνηλάτηση, συνήθως δεν κολλάει κανείς στο χώρο εργασίας, αλλά αλλού όπου δεν γίνεται πιστή τήρηση των μέτρων», είπε μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενη στις μονάδες ΜΕΘ η κ. Κοτανίδου υπογράμμισε πως «όσες κλίνες ΜΕΘ και να ανοίξουμε, με τον αριθμό των κρουσμάτων που βλέπουμε καθημερινά θα θέλουμε συνεχώς και παραπάνω».

Επίσης, συμπλήρωσε πως “υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπούν και άλλες απλές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ για την κάλυψη των αναγκών στην περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό” και ξεκαθάρισε ότι “δεν ισχύει ότι γίνεται διαλογή ασθενών που θα εισαχθούν σε κλίνη ΜΕΘ”. Αναφορικά με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ανέφερε πως δεν υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που να μην έχει γνώσεις για το πώς θα περιθάλψει μολυσματικό ασθενή.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ευάγγελος Μπαλής, τόνισε μιλώντας στο ίδιο κανάλι ότι υπάρχει ανησυχία γιατί αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και δεν μειώνονται τα κρούσματα, παρά τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, σημειώνοντας ότι δεν περίμεναν άμεσα αποτελέσματα. «Ίσως το lockdown να άργησε να παρθεί σαν απόφαση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ηλικιακό πλαίσιο των ασθενών Covid που χρειάζονται νοσηλεία, ο κ. Μπαλής υποστήριξε ότι και στο πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα υπήρξαν ασθενείς 20 ετών που χρειάστηκαν νοσηλεία στην κλινική Covid. «Τότε ήταν λιγότερα τα περιστατικά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, για μια ακόμη φορά, τα νέα κρούσματα στην χώρα μας ξεπέρασαν τα 3.000, ενώ 11 από αυτά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφουν η Δράμα (112), η Ημαθία (109), η Λάρισα (155), η Μαγνησία (107), η Πέλλα (159), η Πιερία (103) και οι Σέρρες (156). Επίσης, 499 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 59 έφυγαν από τη ζωή. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ είχε ως εξής:

«Ανακοινώνουμε 3.227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85.261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες.

  • 4.725 (5.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 21.605 (25.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1347 θανάτους συνολικά στη χώρα. 547 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments