Αθλητισμός

Γιάννης Μπουρούσης: Βρήκε ομάδα ο Έλληνας διεθνής

Γιάννης Μπουρούσης: Βρήκε ομάδα ο Έλληνας διεθνής
Γιάννης Μπουρούσης: Η αποκάλυψη έγινε στον «αέρα» ραδιοφώνου.

Ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Έλληνας επαγγελματίας διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του σέντερ και έχει ύψος 2,15 μέτρα, φαίνεται πως επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, για λογαριασμό του Περιστερίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Ζέρβας, ο 37χρονος σέντερ είναι μία «ανάσα» από το Περιστέρι. Και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία των δύο πλευρών, ο έμπειρος ψηλός θα επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το 2017 και τον Παναθηναϊκό. Στο διάστημα αυτό, ο Μπουρούσης αγωνίστηκε για μία διετία στην Κίνα με τους Λάιονς, ενώ την περσινή σεζόν ήταν στην Ισπανία και την Γκραν Κανάρια.

Από εκεί και πέρα, τις τελευταίες του… ώρες ως παίκτης του Περιστερίου διανύει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο βετεράνος σέντερ πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ, από τη στιγμή κιόλας που δεν… ενθουσιάστηκε με την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ υπάρχει το σενάριο να επιστρέψει στον Ιωνικό Νικαίας.

Το «who is who» του Γιάννη Μπουρούση

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Η πρώτη ομάδα του Γιάννη Μπουρούση ήταν ο Γ.Σ. Καρδίτσας (Γ’ Κατηγορία). Στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε τις χρονιές 2002 – 2006. Το τέλος της σαιζόν 2005 – 2006 τον βρήκε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα.

Στις 27 Ιουνίου 2006 πήγε στον Ολυμπιακό, υπογράφοντας τετραετές (3+1 χρόνια) συμβόλαιο. Στην πρώτη του χρονιά εκεί, φαινόταν να ήταν αρχικά η τελευταία λύση στους ψηλούς, μα οι απουσίες στις θέσεις αυτέ ανάγκασαν τον προπονητή του, Πίνι Γκέρσον, να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο. Ο Μπουρούσης άδραξε την ευκαιρία αυτή που του δόθηκε και η απόδοσή του βελτιώθηκε από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Τη διετία 2011 – 2013 αγωνίστηκε στην ιταλική Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, χωρίς να κερδίσει κάποιον τίτλο, ενώ τη διετία 2013 – 2015 αγωνίστηκε στην ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία στέφτηκε συν τοις άλλοις Πρωταθλητής Ευρώπης 2015 και Πρωταθλητής Ισπανίας 2015. Το καλοκαίρι του 2015, βρέθηκε μια ανάσα από το να μετακομίσει στο πρωτάθλημα της Κίνας, αλλά τελικά αποδέχτηκε την πρόταση της Σάσκι Μπασκόνια και έμεινε στην Ισπανία. Με την ομάδα της Σάσκι Μπασκόνια έκανε μια καταπληκτική χρονιά, την καλύτερη της καριέρας του, και έφτασε μέχρι τον Final Four του Βερολίνου, όπου και αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Φενέρμπαχτσε.

Στις 12 Ιουλίου 2016 ανακοινώθηκε η συνεργασία του, διετούς διάρκειας, με τον Παναθηναϊκό. Τον Φλεβάρη του 2017 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Άρη. Τον Ιούνιο πανηγύρισε το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του στην Ελλάδα αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-3 τον Ολυμπιακό με τον ίδιο να κάνει καλούς τελικούς. Στις 4 Ιουλίου 2017 ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, με κοινές δηλώσεις του ίδιου, όσο και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στις 10 Ιουλίου 2017 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα του κινέζικου πρωταθλήματος (CBA), Ζεγιάνγκ Λάιονς. Ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε μια καλή σεζόν στο πρωτάθλημα έχοντας σε 52 αγώνες 17.06 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να το κατακτήσει. Το καλοκαίρι του 2019, επέστρεψε στην Ευρώπη και την Ισπανία για λογαριασμό της Γκραν Κανάρια. Στις 14 Αυγούστου 2020, ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα ότι αποτελεί μέλος της κορυφαίας δεκάδας (ομάδας) και της Μπασκόνια στη δεκαετία 2010 – 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments