Διεθνή

Βραζιλία δολοφονία μαύρου πολίτη: Οργισμένες διαδηλώσεις Black lives matter μετά το έγκλημα από σεκιούριτι

Βραζιλία δολοφονία μαύρου πολίτη: Οργισμένες διαδηλώσεις Black lives matter μετά το έγκλημα από σεκιούριτι
Βραζιλία δολοφονία μαύρου πολίτη: Το ρατσιστικό έγκλημα από ιδιωτικούς αστυνομικούς την παραμονή της Μέρας Μαύρης Συνειδητοποίησης, προκάλεσε οργισμένες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Η άγρια δολοφονία μαύρου πολίτη στο Πόρτο Αλέγκρε την παραμονή της Μέρας Μαύρης Συνειδητοποίησης, προκάλεσε οργισμένες διαδηλώσεις Black lives matter σε όλη την χώρα. Ο άτυχος άνδρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, ενώ η άγρια επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν τον Ζοάο Αλμπέρτο Φρέιτας να ξυλοκοπείται άγρια από τους φύλακες του σουπερμάρκετ Carrefour και σε κάποια ακόμη τους δείχνουν να τον κρατούν κάτω πιέζοντάς τον με τα γόνατα, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Δεκάδες πολίτες διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, εισέβαλαν σε σουπερμάρκετ της Carrefour φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετρούν!». Κάποιο κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Μην ψωνίζετε στα Carrefour, μπορεί να πεθάνετε!» και «Carrefour δολοφόνοι!»

Η διεύθυνση του σουπερμάρκετ αναγκάστηκε να το κλείσει, ενώ στο Σάο Πάουλο οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε κατάστημα της εταιρείας Carrefour, σπάζοντας τζάμια, πετώντας προϊόντα από τα ράφια και έβαλαν φωτιά.

Η εταιρεία Carrefour αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εκφράζει θλίψη για τον βίαιο θάνατο του Φρέιτας, ενώ δήλωσε ότι θα ακυρώσει τη συνεργασία της με την εταιρεία σεκιούριτι και θα απολύσει τον υπεύθυνο του καταστήματος, το οποί θα κλείσει.

Οι δύο ύποπτοι για τον θάνατο του Φρέιτας κρατούνται και ανακρίνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξαιτίας ασφυξίας. Ο ένας εκ των δύο ήταν πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας που είναι σε διαθεσιμότητα.

Η Ημέρα Μαύρης Συνειδητοποίησης γιορτάζεται σαν εθνική γιορτή σε πολλά μέρη της Βραζιλίας και σχετίζεται με την απελευθέρωση των μαύρων που κάποτε ήταν σκλάβοι. Οι μαύροι και οι μιγάδες είναι το 57% του πληθυσμού στη χώρα, αλλά είναι αυτοί που σε ποσοστό 74% είναι θύματα βίαιων θανατηφόρων περιστατικών. Επίσης, αποτελούν το 79% αυτών που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας αστυνομικής βίας.

Το βίντεο που τράβηξε μάρτυρας και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης καταγράφει τη στιγμή που ο 40χρονος Ζοάο Αλμπέρτο Σιλβέιρα Φρέιτας δέχεται απανωτές γροθιές στο πρόσωπο από φρουρό ενώ ένας άλλος τον κρατά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!

Σε άλλες εικόνες φαίνονται άνδρες υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να επιχειρούν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στον άνδρα που κειτόταν μπροστά από την είσοδο του σούπερ μάρκετ και ο οποίος πέθανε επί τόπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments