Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Χωρίς ΜΕΘ ξεκίνησε η εφημερία 2 νοσοκομείων

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Χωρίς ΜΕΘ ξεκίνησε η εφημερία 2 νοσοκομείων
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Καλυμμένες ήταν έως τις 20:30 της Κυριακής και οι 17 κλίνες ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου Γεννηματάς καθώς και οι 44 κλίνες ΜΕΘ COVID του ΑΧΕΠΑ. Χωρίς άδεια κλίνη ΜΕΘ ξεκίνησε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία «Γεώργιος Γεννηματάς» και ΑΧΕΠΑ να αρχίζουν απόψε την εφημερία τους με την πληρότητα στις ΜΕΘ COVID στο 100%. Ειδικότερα καλυμμένες είναι και οι 17 κλίνες ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», ενώ οι γιατροί καταβάλουν προσπάθεια να βρεθούν δυο κλίνες ΜΕΘ COVID για ασθενείς που είναι λίγο πριν τη διασωλήνωση.

Στο ΑΧΕΠΑ καλυμμένες είναι και οι 44 κλίνες ΜΕΘ COVID

Συμφώνα με γιατρούς και νοσηλευτές, ασθενείς διασωληνώνονται ακόμα και σε απλές κλίνες,  ενώ πλέον διασωληνώνονται και 30αρηδες. Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών, στήθηκε κινητό νοσοκομείο εκστρατείας, στο  χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, για να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο αποτελείται από κοντέινερ που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ.  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η μεταφορά ασθενών με κορωνοιό, στις δυο ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί. Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ COVID, άρχισε την Κυριακή και η εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, ενώ ο δείκτης μετάδοσης έχει πέσει κάτω από το 1.

Η επίσημη ενημέρωση ΕΟΔΥ για τα 1498 κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1498 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments