Αθλητισμός

Ευρωμπάσκετ 2022: Αναχώρησε για το Σεράγεβο η Εθνική μπάσκετ των ανδρών

Ευρωμπάσκετ 2022: Αναχώρησε για το Σεράγεβο η Εθνική μπάσκετ των ανδρών
Ευρωμπάσκετ 2022: Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου τη Λετονία και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου τη Βουλγαρία.

Με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ του 2022, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου για το Σεράγεβο. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου μετρούν μέχρι στιγμής στα προκριματικά δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον 8ο όμιλο. Στην πρωτεύουσα της Βοσνίας θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου (19:00) τη Λετονία και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (19:00) τη Βουλγαρία.

Ο προπονητής των “γαλανόλευκων” τόνισε στις δηλώσεις του πριν από την αναχώρηση ότι στόχος της ομάδας είναι να πάρει τις νίκες που θα της επιτρέψουν να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σταδιακή ανανέωση που επιχειρείται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέσα από τα «παράθυρα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος:

«Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια. Όπως πάντα η δυσκολία αυτών των αγώνων είναι συγκεκριμένη. Είναι μικρό το διάστημα που έχουμε μπροστά μας να προετοιμαστούμε. Εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε να προσαρμοστούν κάποια καινούρια παιδιά στην ομάδα. Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και ο καθένας θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και άνετοι για το επόμενο παράθυρο. Ο στόχος της Εθνικής Ομάδας είναι να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσουμε και τα δύο επόμενα.

Έχουμε απέναντί μας τη Λετονία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά και τη Βουλγαρία, την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει. Είναι και οι δύο επικίνδυνες ομάδες που παίζουν πάρα πολύ περιφερειακό παιχνίδι με πολλά τρίποντα κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι αυτό. Θα προσπαθήσουμε με βάση την άμυνα να ανταποκριθούμε. Ο στόχος είναι οι νίκες, αλλά παράλληλα στόχος είναι η ομάδα να παίζει καλά και να προχωρά στο σχεδιασμό που έχουμε κάνει».

Όσον αφορά το γεγονός ότι η εθνική ομάδα θα μείνει σε «φούσκα» στο Σεράγεβο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κόουτς σημείωσε: «Είναι μια ιδιαιτερότητα. Θα είμαστε για πολλές μέρες μέσα στο ξενοδοχείο. Δεν ξέρουμε πως θα ανταποκριθούν τα παιδιά όλα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πιστεύω όμως πως με την καλή ατμόσφαιρα, το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε κι αυτό εύκολα».

Αναφερόμενος στα νέα παιδιά που συμπεριλήθηκαν στην αποστολή, τόνισε : «Αυτή τη φορά έχουμε μαζί μας και κάποια νέα παιδιά, που κάνουν την πρώτη τους παρουσία. Θέλουμε να κάνουμε μια σταδιακή ανανέωση μέσα από αυτή την ομάδα των παραθύρων. Δεν θέλουμε να γίνεται εξαιτίας τραυματισμών κάποιων άλλων παιδιών. Θέλουμε όλα να πηγαίνουν βάσει προγράμματος σιγά σιγά να δούμε και νέα παιδιά να μπαίνουν στο κομμάτι της Εθνικής Ομάδας».

Οι 14 διεθνείς που ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Σεράγεβο είναι οι εξής: Γιάννης Αγραβάνης (Μεσολόγγι), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Δημήτρης Κακλαμανάκης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής), Δημήτρης Φλιώνης (Άρης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments