Ελλάδα

Πρόεδρος Εργαζομένων Παπαγεωργίου: Να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική

Πρόεδρος Εργαζομένων Παπαγεωργίου: Να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική
Πρόεδρος Εργαζομένων Παπαγεωργίου: Δραματική έκκληση για να μη χρειαστεί να γίνει διαλογή ασθενών που θα μπαίνουν στην εντατική.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Τουχτίδης, Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ο κος Τουχτίδης, παραδέχτηκε μάλιστα πως η προηγούμενη εφημερία στο Παπαγεωργίου έδειξε ότι θα αναγκάσει το ιατρικό προσωπικό να φτάσει σε αυτά τα σημεία.

«Ευτυχώς δεν αναγκαστήκαμε να κάνουμε επιλογή, οι πιέσεις που δεχτήκαμε βέβαια μας ανάγκασαν να ανοίξουμε δύο ακόμη χειρουργικές αίθουσες ως αίθουσες διαχείρισης περιστατικών διασωληνωμένων» περιέγραψε προσθέτοντας « Ευτυχώς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να μην τεθούν τέτοια διλλήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κος Τουχτίδης, εξέφρασε την πεποίθηση πως ένα τέτοιο σενάριο δεν θα ήταν απίθανο εάν δεν είχε επιβληθεί lockdown.

Δραματική κατάσταση με τις ΜΕΘ

Aυτή τη στιγμή στο Παπαγεωργίου υπάρχουν 44 ασθενείς στις ΜΕΘ με την ελπίδα ότι σήμερα θα αδειάσει μια κλίνη, εξήγησε προσθέτοντας πως όσον αφορά τις απλές κλίνες  αυτές φιλοξενούν 176 ασθενείς και ενώ αναμένεται να υπάρξει εξιτήρια από αυτές, εκτιμάται πως θα χρειαστεί να αναπτυχθούν 2 ακόμα κλινικές με μορφή COVID καθώς η εφημερίδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δίνει περί τις 50-60 εισαγωγές ασθενών με κορωνοιό κάθε φορά.

Αναφορικά με το πόσοι από τους ασθενείς κορωνοιού χρειάζονται διασωλήνωση, ο κος Τουχτίδης υπογράμμισε πως αυτό κάθε φορά κρίνεται στη συνέχεια. «Μπορεί να διαδηλώνονται 4-5 ανά εφημερία αλλά η επομένη δείχνει ότι επιβαρύνονται οι ασθενείς αυτοί , καταρρέουν αναπνευστικά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε στην χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1498 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες. 4810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments