Διεθνή

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ίσως στα τέλη Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ίσως στα τέλη Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη
Εμβόλιο κορωνοϊού: Αντίστροφα μετρά η «Γηραιά Ήπειρος» για τους πρώτους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Τι ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλε σήμερα σε όλη την Ευρώπη η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί κατά αυτού, η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «υπάρχει επιτέλους φως στο τέλος του τούνελ».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες. Μάλιστα, τόνισε ότι «οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου». “Τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όμως αυτό που μετρά είναι οι εμβολιασμοί” υπογράμμισε.

«Τα κράτη – μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα»

Επίσης, η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τους εμβολιασμούς. «Τα κράτη-μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες και την ψυχρή αλυσίδα, την οργάνωση των κέντρων εμβολιασμού, την εκπαίδευση του προσωπικού, τα πάντα. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων. Επειδή αυτό είναι το εισιτήριό μας για την έξοδο από την πανδημία», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην χαλαρώσουν υπερβολικά γρήγορα τα μέτρα του lockdown, ενώ προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί ένα τρίτο κύμα μολύνσεων. «Ξέρω ότι ιδιοκτήτες καταστημάτων, μπάρμεν και σερβιτόροι θέλουν να λήξουν οι περιορισμοί. Όμως πρέπει να διδαχθούμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», ανέφερε η Γερμανίδα πολιτικός. «Η υπερβολικά γρήγορη και υπερβολικής έκτασης χαλάρωση δημιουργεί κίνδυνο για ένα τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γαλλία, αν η επιδημιολογική κατάσταση εξακολουθήσει να βελτιώνεται, το lockdown θα αρθεί στις 15 Δεκεμβρίου και θα αντικατασταθεί από μια πανεθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 07:00 με εξαίρεση τις βραδιές της 24ης και της 31ης Δεκεμβρίου, κατά τις οποίες η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου σε ομιλία του προς το γαλλικό λαό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments