Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulse: 8 στους 10 ανησυχούν για τον κορωνοϊό – Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο

Δημοσκόπηση Pulse: 8 στους 10 ανησυχούν για τον κορωνοϊό – Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο
Δημοσκόπηση Pulse: Τι έδειξε η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ για τον μήνα Νοέμβριο.

Άλλη μια δημοσκόπηση παρουσιάστηκε απόψε εκτός από αυτή της Metron Analysis για το MEGA. Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, φαίνεται ότι 8 στους 10 ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σε σχέση με το εμβόλιο του κορωνοϊού, το 64% απαντάει ότι θα το κάνει ή μάλλον θα το κάνει.

Πάμε να δούμε τις κάρτες της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού του Φαλήρου με τη Σία Κοσιώνη.

Στην ερώτηση, πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νεού κορωνοϊου στην Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια και το 8% λίγο έως ελάχιστα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει τι απαντούν οι ηλικιακές ομάδες

Από τους ερωτηθέντες σε ηλικιακές ομάδες, περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιώμενοι από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (απο 45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30-44 ετών) σε ποσοστό 74%. Ανησυχία υπάρχει και στις τάξεις των νέων (από 17 έως 29 ετών), σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες σε ποσοστό 61%.

Σε σχέση με το lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17%, ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Υπέρ της διατήρησης του lockdown, τάσσονται με 88% οι συνταξιούχοι, αλλά και οι επιχιερηματίες – επαγγελματίες με ποσοστό 72%. Υπέρ της διατήρησης των μέτρων τάσσονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ποσοστό  73%, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 75%.

Στην «καυτή» ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το 64% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα ναι ή μάλλον ναι, ενώ ένα 30%, απαντά μαλλον όχι και σίγουρα όχι.

Για την ίδια ερώτηση , σίγουρα ναι ή μάλλον ναι απαντούν σε ποσοστό 82% οι άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες από 45- 59 ετών. Αντίθετα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι νέοι από 17-29 ετών οι οποίοι σε ποσοστό 51% λένε ότι σίγουρα ή μαλλον όχι δεν θα το κάνουν, ενω οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 ετών εμφανίζονται αρνητικοί σε ποσοστό 36%.

Για το πότε θα κάνουν το εμβόλιο

Σε ερωτήση αναφορικά με την χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων, απαντά άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες, το 21% απαντά αργότερα και ένα 16% απαντά ποτέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments