Διεθνή

Γερμανία καραντίνα: Τα περιοριστικά μέτρα ίσως χρειαστεί να παραταθούν ως τον Μάρτιο

Γερμανία καραντίνα: Τα περιοριστικά μέτρα ίσως χρειαστεί να παραταθούν ως τον Μάρτιο
Γερμανία καραντίνα: Ίσως χρειαστεί να παρατείνει τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού ως τις αρχές της άνοιξης.

Ο προσωπάρχης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τις σκέψεις της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο η Γερμανία να χρειαστεί να παρατείνει τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού ως τον Μάρτιο.

Πρόκειται για δήλωση μόλις μια ημέρα αφού οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφωνήσαν πως οι αυστηροί περιορισμοί θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. «Έχουμε μπροστά μας τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Αυτό θα συνεχιστεί ως τον Μάρτιο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χέλγκε Μπράουν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL.

Όπως εξήγησε, «μετά τον Μάρτιο είμαι πολύ αισιόδοξος διότι μάλλον θα μπορούμε να εμβολιάζουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και θα είναι πιο εύκολο να διατηρούμε σε χαμηλά επίπεδα τις μολύνσεις με τον ερχομό της άνοιξης». Θυμίζουμε πως η Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν να παρατείνουν και να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω κορωνοϊού ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αναμένεται να τους χαλαρώσουν στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων ώστε οικογένειες και φίλοι να γιορτάσουν μαζί. Πάντως, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από κορωνοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 22.268 και πλέον ανέρχεται σε 983.588, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ οι θάνατοι στη Γερμανία φτάνουν πλέον τις 15.160.

«Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά»

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πρέπει να χαλαρώσουν «υπερβολικά γρήγορα» τα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας του κορωνοϊού, διότι υπάρχει κίνδυνος πυροδότησης τρίτου κύματος της επιδημίας μετά τα Χριστούγεννα, όπως προειδοποίησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής τη Γαλλία και τη Γερμανία, ανακοινώνουν χαλάρωση των περιορισμών καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του τέλους του έτους, η πρόεδρος της Κομισιόν επιμένει ότι δεν πρέπει να υπάρξει πρόωρη άρση των μέτρων. Στην τελευταία του ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «σοβαρά ανησυχητική» για την πλειονότητα των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περιλαμβανομένων της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Οφείλουμε να αντλήσουμε τα διδάγματα του καλοκαιριού, να μην επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα και να μην χαλαρώσουμε υπερβολικά γρήγορα…Η πολύ γρήγορη και ευρεία χαλάρωση σημαίνει τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα», επέμεινε η πρόεδρος της Κομισιόν. «Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Και ναι, θα είναι πιο μουντά από ό,τι συνήθως», προειδοποίησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments