Διεθνή

Μαραντόνα: Live ο αποχαιρετισμός του λαού της Αργεντινής στον Θεό του

Μαραντόνα: Live ο αποχαιρετισμός του λαού της Αργεντινής στον Θεό του
Μαραντόνα: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Casa Rosada όπου βρίσκεται η σορός του Αργεντινού θρύλου.

Εικόνες που συγκλονίζουν έρχονται από την Αργεντινή, όπου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος συρρέει στο προεδρικό μέγαρο να αποχαιρετήσει τον Ντιέργκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Θεός ενός ολόκληρου λαού «έφυγε» και τον θρηνεί με κάθε τρόπο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, και σίγουρα πολλοί που δεν πρόλαβαν να τον δουν να παίζει, αφήνουν ένα λουλούδι, φωνάζουν ένα σύνθημα, κάποιοι περνούν σιωπηλοί, οι περισσότεροι είναι δακρυσμένοι… Συγκλονιστικές εικόνες…

Δείτε Live εικόνα από την Casa Rosada

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, η ροή των ανθρώπων που περνάνε δεν έχει σταματημό, ενώ τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Νωρίτερα, έξω από το προεδρικό μέγαρο υπήρχαν επεισόδια ανάμεσα στην Αστυνομία και τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί. Δείτε σχετικές αναρτήσεις στο Twitter:

Να θυμίσουμε ότι στην Αργεντινή έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος για τον Αργεντινό μάγο, ενώ και στη Νάπολι, όπου ο Ντιεγκίτο μεγαλούργησε, έχει πρακτικά γίνει το ίδιο.

Η ιταλική ομάδα, μάλιστα, θα μετονομάσει το «Σαν Πάολο» σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για χάρη του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της, την οδήγησε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, ενός Κυπέλλου Ιταλίας, ενός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ενός ιταλικού Σούπερ Καπ.

Το «Σαν Πάολο» χθες το βράδυ φωταγωγήθηκε, ενώ οπαδοί της ομάδας έκαναν τη νύχτα μέρα με βεγγαλικά και καπνογόνα, για χάρη του Ντιεγκίτο τους. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η απόφαση της διοίκησης των «παρτενοπέι» είναι οριστική και το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, για την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου.

Η απόφαση της διοίκησης της Νάπολι ουσιαστικά υιοθετεί την πρόταση του δημάρχου της πόλης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις, για τη μετονομασία του γηπέδου. Μάλιστα, από το πρωί της Πέμπττηςτο δημαρχείο και τα γραφεία της διοίκησης της ομάδας, έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που επικροτούν την απόφαση και ζητούν να προχωρήσει άμεσα η μετονομασία του γηπέδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments