Διεθνή

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της «Equipe» για τον θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της «Equipe» για τον θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: «Ο Θεός είναι νεκρός» γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Το δικό της “αντίο” στον “Θεό” Ντιέγκο Μαραντόνα λέει η Equipe με το σημερινό της συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο. Η είδηση του θανάτου του το απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου μούδιασε τον πλανήτη και βύθισε στο πένθος όλον τον αθλητικό κόσμο και τους φιλάθλους που τον έχουν λατρέψει όσο κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα λοιπόν, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, με την “Equipe” να αφιερώνει το σημερινό φύλλο της στον Αργεντινό σούπερ σταρ και να κυκλοφορεί με ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο και τον τίτλο “Ο Θεός είναι νεκρός”. Μάλιστα η εφημερίδα για χάρη του άλλαξε τα γράμματα του τίτλου της.

Έτσι αντί για το κλασσικό κόκκινο, έβαλε γαλάζιο χρώμα στα γράμματα, τα οποία περιβάλλονται από ένα άσπρο πλαίσιο, όπως ακριβώς δηλαδή και τα χρώματα της Εθνικής Αργεντινής. Εξάλλου, και η φωτογραφία του Μαραντόνα που επέλεξε, είναι από αγώνα της “Μπιάνκο Σελέστε”.

Το εξώφυλλο της σημερινής “L’ Equipe”:

Παράλληλα, στις σελίδες της η “Equipe” φιλοξενεί και ένα υπέροχο σκίτσο, με μια από τις πιο γνωστές κινήσεις του Μαραντόνα, το “χέρι του Θεού”. Πρόκειται για τον τρόπο που ο Αργεντινός που σκόραρε κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986. Στο σκίτσο φαίνεται το χέρι του Θεού να κρατά το “χέρι του Θεού”, τον Μαραντόνα.

Δείτε το σκίτσο:

H Αργεντινή θρηνεί…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος στη χώρα του. Για τους συμπατριώτες του δεν ήταν απλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αλλά ένας “Θεός επί γης”. Η είδηση της απώλειάς του έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, απ’ άκρη σ’ άκρη, καθώς ο Ντιέγκο δεν ανήκε σε μια ομάδα, έστω κι αν η Μπόκα Τζούνιορς ήταν η μεγάλη του αγάπη, αλλά σε ολόκληρη την Αργεντινή. Ενδεικτικό είναι ότι η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος για να τιμηθεί η μνήμη του.

Ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του βγήκε αυθόρμητα στους δρόμους της Αργεντινής, όπως συνέβη και στη Νάπολη όπου η νύχτα έγινε μέρα. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, το “Μπομπονέρα”, εκεί όπου ο Ντιέγκο μεγαλούργησε. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου καταδεικνύουν τη βαθιά θλίψη που βιώνουν οι Αργεντινοί. 

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που ένα παιδάκι με τη μητέρα του αγκαλιασμένοι κλαίνε για την απώλεια του “Θεού” έξω από το γήπεδο της Μπόκα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments