Διεθνή

Το απίστευτο στεφάνι του Πελέ στην κηδεία του Μαραντόνα

Το απίστευτο στεφάνι του Πελέ στην κηδεία του Μαραντόνα
Ο μεγάλος Πελέ τίμησε τον «Θεό» μαζί με ένα συγκλονιστικό μήνυμα.

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο πλανήτης από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Στην Αργεντινή έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος ενώ η σορός τους τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, με χιλιάδες Αργεντινούς να σπεύδουν στην Casa Rosada για να τον αποχαιρετήσουν.

Εκεί κατέφτασαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και χιλιάδες στεφάνια. Ωστόσο, ένα ήταν αυτό που ξεχώριζε και έκανε ακόμη πιο συγκινητική την ατμόσφαιρα.

Ήταν αυτό που είχε στείλει ο μεγάλος Πελέ, για να τιμήσει τον Αργεντινό άσο, μαζί με ένα συγκλονιστικό μήνυμα. Το στεφάνι ήταν στολισμένο με μπλε και κίτρινα λουλούδια που σχημάτιζαν ένα είδος βραζιλιάνικης σημαίας και πάνω υπήρχε μία κορδέλα που έγραφε: “Ο Θεός σε έκανε ιδιοφυΐα, ο κόσμος σου έδωσε την αγάπη του. Πελέ”. Μάλιστα, το συγκεκριμένο στεφάνι μεταφέρθηκε από τους ανθρώπους του Ντιέγκο Μαραντόνα και στο κοιμητήριο για να μπει δίπλα στον τάφο του Αργεντινού και να τον ξεπροβοδίσει, στο ταξίδι του προς την αιωνιότητα.

Οι δυο τους ήταν πάντα “αντίπαλοι” στη “μάχη” για τον κορυφαίο όλων των εποχών. Το Πελέ ή Μαραντόνα ήταν σίγουρη ερώτηση από κάθε ποδοσφαιρόφιλο σε κάθε άκρη της Γης. Ο ένας σέβονταν τον άλλον ενώ με την πάροδο του χρόνου έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Στο άκουσμα του θανάτου του ο Βραζιλιάνος θρύλος ένιωσε πως έχασε το άλλο του μισό ενώ με ένα συνταρακτικό μήνυμα στο Twitter του είπε “αντίο” με τον δικό του τρόπο.

“Τι θλιβερά νέα! Έχασα έναν υπέροχο φίλο και ο κόσμος έχασε έναν θρύλο. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε, όμως προς το παρόν ο Θεός ας δώσει δύναμη στην οικογένειά του. Μια μέρα ελπίζω ότι θα παίξουμε μαζί ποδόσφαιρο στον ουρανό” έγραψε ο Πελέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments