Ειδήσεις

ΕΕ κορωνοϊός εμβόλιο: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εξετάσει τον Δεκέμβριο την έγκριση των εμβολίων

ΕΕ κορωνοϊός εμβόλιο: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εξετάσει τον Δεκέμβριο την έγκριση των εμβολίων
ΕΕ κορωνοϊός εμβόλιο: «Αν υποθέσουμε ότι όλα είναι θετικά – και πρέπει να εξετάσουμε τα δεδομένα για να είμαστε βέβαιοι – αλλά στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουμε επιστημονική άποψη προς το τέλος του έτους», έχει δηλώσει ο Έμερ Κουκ της ΕΜΑ.

Μέσα στον επόμενο μήνα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εξετάσει την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Biontech και Pfizer, καθώς και του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία Moderna κατά της Covid-19. Αυτό αποκάλυψε σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Εμερ Κουκ, ο EMA θα μπορούσε να έχει διαμορφώσει επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19 τα οποία αιτούν έγκριση των ρυθμιστικών αρχών προς το τέλος του έτους σύμφωνα πάντα με το καλύτερο σενάριο. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε μέσα στην εβδομάδα στην εφημερίδα Irish Independent, ο Κουκ ανέφερε τα εξής:: «Αν υποθέσουμε ότι όλα είναι θετικά – και πρέπει να εξετάσουμε τα δεδομένα για να είμαστε βέβαιοι – αλλά στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουμε επιστημονική άποψη προς το τέλος του έτους».

«Αυτά (τα εμβόλια) αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα, πράγμα που είναι ελπιδοφόρο από επιστημονικής απόψεως, αλλά σημαίνει ότι θα πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή στα αποτελέσματα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τα αξιολογήσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα χωρίς να θέτουμε σε αμφισβήτηση τα συνήθη επιστημονικά μας στάνταρντ» εξηγεί ο εκτελεστικός διευθυντής του EMA. Στόχος του ευρωπαϊκού οργανισμού είναι να καταλήξει σε θετική εισήγηση σε αντίστοιχους χρόνους με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration-FDA), ο οποίος αναμένεται να αποφανθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου για το εμβόλιο που παρουσιάζεται από την Pfizer, κατέληξε ο Εμερ Κουκ.

Νωρίτερα σήμερα κυκλοφόρησε η είδηση της άφιξης των πρώτων ψυγείων που απαιτούνται για τη συντήρηση των πολυαναμενόμενων εμβολίων, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.  Πρόκειται για τα ειδικά ψυγεία, τα λεγόμενα ψυγεία βαθέως ψύξεως, με τα οποία θα επιτευχθούν οι απαιτούμενες θερμοκρασίες για την διατήρηση των εμβολίων, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους μείον 80 βαθμούς Κελσίου. Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, τα ψυγεία αυτά θα μπορούν να διατηρήσουν μέχρι και 100.000 εμβόλια και κάποια από αυτά θα μείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε στρατηγικά σημεία. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα ακόμη επτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments