Πολιτική

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ο δήμαρχος Θεσσσαλονίκης εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό τα δημοτικά σχολεία να παραμείνουν κλειστά και τον Δεκέμβριο.

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, «από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου». Ο κ. Ζέρβας μίλησε για την σταδιακή άρση των μέτρων ενώ αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στον οποίο εισηγήθηκε να μην επαναλειτουργήσουν τα σχολεία μέσα στον Δεκέμβριο.

Ακόμα προειδοποίησε ότι «αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου».Στη συνέχεια τόνισε ότι «παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι «είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων».

Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι η χθεσινή εισήγηση του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου. Τέλος, ανέφερε ότι «τα δημοτικά σχολειά δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο Δεκέμβριο» και πρόσθεσε ότι «το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες».

Νίκη Κεραμέως: Δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για τα σχολεία

Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί για το άνοιγμα των σχολείων, όπως ενημέρωσε η Νίκη Κεραμέως σε σημερινές της δηλώσεις. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ακόμα ότι οι συζητήσεις με τους ειδικούς θα γίνουν αυτή την εβδομάδα.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν αρχίσει να υπάρχουν φήμες ότι θα υπάρξει άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θυμίζουμε ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι όταν αρχίσει η χαλάρωση του lockdown, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία.

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ό,τι συμβαίνει». «Θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο Open.

«Προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά» εξήγησε. Όσον αφορά το αν θα γίνουν μαθήματα και μέσα στις γιορτές η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. «Θα εξετάσουμε όλα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών». Σύμφωνα με την υπουργό, ο κορωνοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments