Ελλάδα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Τα ενεργά κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι στα επίπεδα των αρχών Νοεμβρίου

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Τα ενεργά κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι στα επίπεδα των αρχών Νοεμβρίου
Μαγιορκίνης ενημέρωση: Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Την ενημέρωση ξεκίνησε η κ. Παπαευαγγέλου που ανακοίνωσε την σημερινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο τα μέτρα που επιβλήθηκαν εδώ και τρεις εβδομάδες δεν τηρούνται από όλους, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από την κινητικότητα που παρατηρούμε στους δρόμους, ανέφερε. Συνέστησε να ευχηθούμε στου εορτάζοντες αυτής και της επόμενης εβδομάδας τηλεφωνικά, και τα κεράσματα να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά.

Η πίεση στις ΜΕΘ απαιτεί σεβασμό και τήρηση των μέτρων από όλους.

Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η επιτροπή λοιμοξιολώγων συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου, και με τα αναλυτικά στοιχεία που παρέχει βοηθά στο να εκτιμηθεί η κατάσταση. Η διασπορά του ιού και η πίεση στις ΜΕΘ θα σηματοδοτήσει το μέλλον της καραντίνας, συμπλήρωσε. Η επιτροπή θα εκτιμήσει τα δεδομένα και θα προτείνει μέτρα άρσης του lockdown όταν το κρίνει απαραίτητο.

Τέλος η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα νοσοκομεία αδειάζουν από ασθενείς εκτός κορωνοϊού γιατί φοβούνται την διασπορά, κάτι που είναι λάθος. Απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην αργούν να καταφύγουν σε νοσοκομεία λόγω φόβου.

Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην παγκόσμια εικόνα αναφορικά με τον κορωνοϊό που την κρίνει ακόμα κρίσιμη. Στην Ελλάδα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων. Στην συνέχεια αναφέρθηκε και αυτός στην καλή συνεργασία που έχει η επιτροπή με τον ΕΟΔΥ, και την ύπαρξη ενός και μόνο μητρώου καταγραφής κρουσμάτων.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι η Αττική και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μείωση των κρουσμάτων αλλά αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Τα δεδομένα σήμερα είναι αντίστοιχα με αυτά των αρχών Νοεμβρίου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην επικράτεια και έκανε έκκληση να τηρούνται παντού τα μέτρα καθώς βλέπουμε αύξηση σε αρκετά σημεία εκτός των δύο μεγάλων αστικών κέντρων.

Ακόμα αναφέρθηκε στην ανακάλυψη από Έλληνες επιστήμονες του rapid test με αντιγόνα, ως μία σπουδαία και ελπιδοφόρα ανακάλυψη, σημαντική για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments