Αθλητισμός

Μπαμ με Μπουρούση από ελληνική ομάδα

Μπαμ με Μπουρούση από ελληνική ομάδα
Μπουρούσης Περιστέρι: Επιστρέφει σε ελληνική ομάδα ο πρώην αρχηγός της Εθνικής.

Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της τελευταίας 20ετίας, έχει αγωνιστεί σε πολλές μεγάλες ομάδες και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση που όλα δείχνουν ότι θα γίνει μόνιμος κάτοικος Περιστερίου.

Σύμφωνα με το sdna.gr, οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση, η οποία δεν θα αργήσει. Ο έμπειρος σέντερ αναμένεται να ανακοινωθεί από την ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία ενισχύεται σημαντικά για τις πολλές υποχρεώσεις που έχει.

O 37χρονος θα αγωνιστεί και πάλι υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη, όπως είχε γίνει και την τελευταία φορά που έπαιξε εντός των συνόρων, την περίοδο 2016-17 με τον Παναθηναϊκό. Είναι ενδεικτικό ότι ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας ανέβασε και ένα story στον λογαριασμό του στο Instagram, στο οποίο φαίνεται να είναι με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (αρχηγό του Περιστερίου) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Δείτε το story του Μπουρούση

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Μπουρούση

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Η πρώτη ομάδα του Γιάννη Μπουρούση ήταν ο Γ.Σ. Καρδίτσας (Γ’ Κατηγορία). Στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε τις χρονιές 2002-2006. Το τέλος της σαιζόν 2005-06 τον βρήκε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα. Στις 27 Ιουνίου 2006 ήρθε στον Ολυμπιακό, υπογράφοντας τετραετές (3+1 χρόνια) συμβόλαιο. Στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, φαινόταν να ήταν αρχικά η τελευταία λύση στους ψηλούς, όμως οι απουσίες στις θέσεις των ψηλών ανάγκασαν τον προπονητή του, Πίνι Γκέρσον, να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο.

Ο Μπουρούσης άδραξε την ευκαιρία αυτή που του δόθηκε. Η απόδοσή του βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, με αποτέλεσμα την ανάδειξή του ως δεύτερου πολυτιμότερου παίκτη της Α1 την 15η αγωνιστική (στο παιχνίδι εναντίον της Ολύμπιας Λάρισας) και αποκορύφωμα την ανάδειξή του ως καλύτερου παίκτη της Α1, τη 17η αγωνιστική στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. Στις 30 Ιουνίου 2011 έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, έπειτα από την δημοσιοποίηση διαλόγων του με τον Μάκη Ψωμιάδη, στα πλαίσια της υπόθεσης των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου.

Τη διετία 2011-2013 αγωνίστηκε στην ιταλική Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, χωρίς να κερδίσει κάποιον τίτλο, ενώ τη διετία 2013-2015 αγωνίστηκε στην ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία στέφτηκε συν τοις άλλοις Πρωταθλητής Ευρώπης 2015 και Πρωταθλητής Ισπανίας 2015.

Το καλοκαίρι του 2015, βρέθηκε μια ανάσα από το να μετακομίσει στο πρωτάθλημα της Κίνας, αλλά τελικά αποδέχτηκε την πρόταση της Σάσκι Μπασκόνια και έμεινε στην Ισπανία. Με την ομάδα της Σάσκι Μπασκόνια έκανε μια καταπληκτική χρονιά, την καλύτερη της καριέρας του, και έφτασε μέχρι τον Final Four του Βερολίνου, όπου και αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Φενέρμπαχτσε. Ο Μπουρούσης βγήκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα. Στο Πρωτάθλημα Ισπανίας βγήκε δυο φόρες παίκτης του μήνα, ενώ ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας και πολυτιμότερος παίκτης όλης της χρονιάς για την περίοδο 2015-2016.

Στις 12 Ιουλίου 2016 ανακοινώθηκε η συνεργασία του, διετούς διάρκειας, με τον Παναθηναϊκό. Τον Φλεβάρη του 2017 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Άρη. Τον Ιούνιο πανηγύρισε το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του στην Ελλάδα αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-3 τον Ολυμπιακό με τον ίδιο να κάνει καλούς τελικούς. Στις 4 Ιουλίου 2017 ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, με κοινές δηλώσεις του ίδιου, όσο και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στις 10 Ιουλίου 2017 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα του κινέζικου πρωταθλήματος (CBA), Ζεγιάνγκ Λάιονς. Ο Μπουρούσης πραγματοποίησε μια καλή σεζόν στο πρωτάθλημα έχοντας σε 52 αγώνες 17.06 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να το κατακτήσει.

Το καλοκαίρι του 2019, επέστρεψε στην Ευρώπη και την Ισπανία για λογαριασμό της Γκραν Κανάρια. Στις 31 Οκτωβρίου 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-2020 στην Ευρωλίγκα, ωστόσο δεν μπήκε στην τελική δεκάδα.

Στις 10 Αυγούστου 2020, ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα ότι αποτελεί μέλος της κορυφαίας δεκάδας (ομάδας) της Αρμάνι Μιλάνο στη δεκαετία 2010-2020, όντας ένατος σε ψήφους του κοινού με ποσοστό 34.90%. Στις 14 Αυγούστου 2020, ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα ότι αποτελεί μέλος της κορυφαίας δεκάδας (ομάδας) και της Μπασκόνια στη δεκαετία 2010-2020, όντας δεύτερος σε ψήφους του κοινού με ποσοστό 66,26%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments