Ελλάδα

Το νοσοκομείο Γιαννιτσών εκτός ορίων – Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται μαζί

Το νοσοκομείο Γιαννιτσών εκτός ορίων – Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται μαζί
Αποκλειστικές φωτογραφίες του pagenews.gr από το νοσοκομείο. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι για τις συνθήκες νοσηλείας και τις ΜΕΘ.

“SOS” εκπέμπει το νοσοκομείο Γιαννιτσών, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη νοσηλεία των ασθενών κορωνοϊού.  Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται περί τους 80 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές και 14 είναι οι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η ΜΕΘ ωστόσο, είναι πάντα γεμάτη και δεν καλύπτει τα περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης.

“Έχουν διασωληνωθεί ασθενείς στο τμήμα κορωνοϊού και περίμεναν αρκετές ώρες να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου ή να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ” τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα, το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι τα ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται ημέρες μαζί στον πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων ακόμη και σε ράντζα. Μάλιστα, πολλοί ασθενείς εξυπηρετούνται με φορητές μπουκάλες οξυγόνου. “Δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής και τα δείγματα για τεστ στους ασθενείς στέλνονται στη Θεσσαλονίκη, οπότε τα αποτελέσματα αργούν. Οι αναμονές για εξέταση των ασθενών υπόπτων κρουσμάτων στα ΤΕΠ είναι πολλές ώρες και ταλαιπωρούνται με πυρετό, βήχα και άλλα συμπτώματα” περιγράφουν οι εργαζόμενοι και τονίζουν: “Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι διευθυντής στη ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, 36 συνάδελφοι νοσούν”.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον χώρο νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων, όπου βρίσκονται και θετικά κρούσματα αλλά και τις φορητές μπουκάλες οξυγόνου:

Σε απόγνωση και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Καρδίτσας:

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Καρδίτσα, με το νοσοκομείο να αντιμετωπίζει και αυτό σοβαρά προβλήματα. Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου που μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού υπάρχει διασωληνωμένος 78χρονος ασθενής με πνευμονοθώρακα και μπιλάου από το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου.

“Κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς. Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Ψάχνουν ΜΕΘ και δεν υπάρχει πουθενά. Γίνονται συνέχεια διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό σε θαλάμους κλινικών όπου και νοσηλεύονται ημέρες μέχρι να βρεθεί Εντατική. Επίσης, προκαλούνται αερολύματα, το προσωπικό που είναι ανεκπαίδευτο κολλάει ο ένας μετά τον άλλον¨αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και πληροφορεί ότι:

“Το βράδυ της Δευτέρας (30/12) έφυγε δεύτερος διασωληνωμένος ασθενής που ήταν από το Σαββατοκύριακο σε κοινό θάλαμο με διακομιδή στη Λάρισα. “Πού είναι αυτές οι ΜΕΘ που λένε ότι υπάρχουν; Γίνονται λοιπόν επιλογές ασθενών ή όχι για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ;” διερωτάται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments