Τεχνολογία

Shazam εφαρμογή: Αυτό είναι το pop κομμάτι που «σαρώνει» στις αναζητήσεις

Shazam εφαρμογή: Αυτό είναι το pop κομμάτι που «σαρώνει» στις αναζητήσεις
Shazam εφαρμογή: Είναι μια επιτυχίας της pop σταρ από την Αυστραλία Tones and I.

Φοβερή επιτυχία γνωρίζει το «Dance Monkey» που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αναζητήσεων της δημοφιλούς εφαρμογής Shazam. Το κομμάτι είναι μια επιτυχία της pop σταρ από την Αυστραλία Tones and I.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Shazam, αναζητήθηκε 36,6 εκατομμύρια φορές. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κομμάτι «Player In C» των Lilly Wood and The Prick. Πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες, κάθε μήνα, χρησιμοποιούν το Shazam ώστε να μάθουν ποια είναι τα κομμάτια που ακούν χωρίς να γνωρίζουν τους τίτλους τους και τους καλλιτέχνες που τα ερμηνεύουν.

Το συγκεκριμένο τραγούδι κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 και νίκησε τον προηγούμενο κάτοχο δίσκων «Wake Me Up» από τον Σουηδό DJ Avicii.

Η Tones And I ή Toni Watson, όπως είναι το πραγματικό της όνομα ανέφερε ότι η εφαρμογή είναι ανεκτίμητη για την καριέρα της δηλώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι το Shazam της έδωσε την ευκαιρία να τη γνωρίσουν περισσότεροι ακροατές.

Το «Dance Monkey» έμεινε για έντεκα ολόκληρες εβδομάδες στην κορυφή των charts στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Παράλληλα, βρέθηκε στο Νο1 των charts άλλων 29 χωρών. Δείτε το βίντεοκλιπ:

Τα ρεκόρ του «Dance Monkey»

Το τραγούδι κατέχει, επίσης, το ρεκόρ με τις περισσότερες αναζητήσεις σε μία ημέρα στο Shazam. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Shazam, οι χρήστες αναζητούν περισσότερο χορευτικές και ποπ επιτυχίες.

Το Shazam λειτουργεί αναλύοντας το μοναδικό ηχητικό αποτύπωμα του κάθε κομματιού. Έκανε πρεμιέρα το 2002, τότε ονομαζόταν «2580» ο τηλεφωνικός αριθμός που καλούσαν οι χρήστες για να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία. Τότε, στη βάση δεδομένων του, είχαν καταχωρηθεί 1 εκατομμύρια τραγούδια και χρειαζόταν 15 δευτερόλεπτα για να αναγνωριστεί το κομμάτι. Ο χρήστης ενημερωνόταν με μήνυμα στο κινητό του.

Σήμερα απαιτούνται μόλις δύο δευτερόλεπτα για την ταυτοποίηση του κομματιού, ενώ ο αριθμός καταχωρημένων τραγουδιών στη βάση δεδομένων έχει δεκαπλασιαστεί.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά, ενώ το Shazam αναφέρει χαρακτηριστικά στο σάιτ του: «Το Shazam είναι μια εφαρμογή για κινητό που αναγνωρίζει τη μουσική και τα τηλεοπτικά μέσα που αναπαράγονται γύρω σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε, να εξερευνήσετε και να μοιραστείτε τη μουσική και τα τηλεοπτικά προγράμματα που σας αρέσουν. Το Shazam συνδέει περισσότερους από 1 δισ. ανθρώπους.

Χρειαστήκαμε 10 χρόνια να φθάσουμε το 1 δισεκατομμύριο ετικέτες, 10 μήνες να φθάσουμε τα 2 δισεκατομμύρια, 3 μήνες για να πάμε από τα 10 στα 12 δισεκατομμύρια… Είναι μια φοβερή εφαρμογή, τώρα διαθέσιμη στα καταστήματα Apple και Android. Και αναζητούμε πάντα νέους και πρωτοποριακούς τρόπους να ικανοποιήσουμε τους χρήστες μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments