Διεθνή

Τρίερ Γερμανία: Ασαφές παραμένει το κίνητρο του δράστη – Ανάμεσα στα θύματα και ένα βρέφος

Τρίερ Γερμανία: Ασαφές παραμένει το κίνητρο του δράστη – Ανάμεσα στα θύματα και ένα βρέφος
Τρίερ Γερμανία: Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που οδήγησαν τον 51χρονο Γερμανό στην επίθεση με το αυτοκίνητο σε πεζούς.

Τέσσερις οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στην πόλη Τρίερ, ανάμεσά τους και ένα μωρό μόλις 9 μηνών και 15 οι τραυματίες, μετά την επίθεση ενός 51χρονου με αυτοκίνητο σε πεζόδρομο της γερμανικής πόλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτου και ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης έδωσαν περαιτέρω στοιχεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου περιγράφοντας μία πραγματική τραγωδία για το Τρίερ.

15 τραυματίες εκ των οποίων οι πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση οι νεκροί είναι ένα μωρό 9 μηνών, δύο γυναίκες 25 και 73 ετών και ένας 45χρονος άνδρας. Η μητέρα του μωρού νοσηλεύεται, ενώ από τους τραυματίες, πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τέσσερις σοβαρά και έξι φέρουν πιο ελαφρά τραύματα.

Για το περιστατικό έχει συλληφθεί και ανακρίνεται ο 51χρονος οδηγός του οχήματος μάρκας Range Rover, ενώ αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για φόνο και βαριά σωματική βλάβη.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν είχε ποινικό μητρώο, ενώ δεν έχει διεύθυνση κατοικίας και το τελευταίος τόπος διαμονής του ήταν το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η ανάκριση συνεχίζεται, όμως δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τρομοκρατικό, πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Είχε καταναλώσει αλκοόλ

Ο συλληφθείς φέρεται, ακόμη, να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, με βάση τα αποτελέσματα του αλκοτέστ, ενώ εξετάστηκε και από ψυχίατρο. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, ενώ μένει να αποφασιστεί εάν θα ζητηθεί η προφυλάκισή του ή ο προσωρινός εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο.

Η αντίδραση της κυβέρνησης Τη θλίψη του για το συμβάν στο Τρίερ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Αυτό που συνέβη στο Τρίερ είναι σοκαριστικό. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων, τους πολλούς τραυματίες και όποιον εργάζεται για αν φροντίσει αυτούς που επηρεάστηκαν».

Τι αναφέρει ένας αυτόπτης μαρτυρας

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο FOCUS Online: «Είδα πολλούς ανθρώπους να πηδούν στο πλάι, πάνω από 30 άνθρωποι ήταν ξαπλωμένοι στο δρόμο, μερικοί από αυτούς ήταν ακίνητοι. Το αυτοκίνητο πήγαινε με 70 έως 80 χιλιόμετρα την ώρα, ο οδηγός δεν κόρναρε, απλά επιτάχυνε».

Συναγερμός σήμανε και στα σχολεία της πόλης, με τις διευθύνσεις να ενημερώνουν τους γονείς για το συμβάν και να τους ζητούν να μην αφήσουν τα παιδιά τους να κυκλοφορούν μόνα τους στο κέντρο της πόλης στη διάρκεια της ημέρας.

https://twitter.com/i/status/1333771753638797314

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments