Διεθνή

Τρίερ Γερμανία: Τέσσερις οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σύμφωνα με τη γερμανική τηλεόραση

Τρίερ Γερμανία: Τέσσερις οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σύμφωνα με τη γερμανική τηλεόραση
Τρίερ Γερμανία: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο κατάλογος των νεκρών μεγαλώνει ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 15. Ο δράσης συνελήφθη και ερευνούνται ακόμα τα αίτια της επίθεσης

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από την επίθεση με αυτοκίνητο σε πεζούς στην πόλη Τρίερ της δυτικής Γερμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η γερμανική τηλεόραση τέσσερις είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει την ζωή τους, και ανάμεσά τους βρίσκεται ένα μικρό κορίτσι. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστή η ηλικία του. Το περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι, έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την χώρα, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν 15 τραυματίες, ενώ ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε πως νοσηλεύονται σε δύο νοσοκομεία.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Τη θλίψη του για το συμβάν στο Τρίερ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Αυτό που συνέβη στο Τρίερ είναι σοκαριστικό. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων, τους πολλούς τραυματίες και όποιον εργάζεται για αν φροντίσει αυτούς που επηρεάστηκαν».

Συνελήφθη ο δράστης – Γερμανός υπήκοος 51 ετών

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο SWR, ο 51χρονος οδηγός του τζιπ, με γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη από την αστυνομία, έπειτα από ένα χιλιόμετρο περίπου. Πρώτες πληροφορίες τον θέλουν να έδρασε χωρίς συνεργό, ενώ σύμφωνα με το FOCUS, ο δράστης αναγνωρίστηκε ως Bernd W. και είναι κάτοικος προαστίου του Τρίερ.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη της DailyMail, τη διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου που διένησε ο δράστης με το τζιπ μέσα στην αγορά

Δείτε βίντεο με το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο

https://twitter.com/i/status/1333772105658355715

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες, τονίζοντας: «Έχουμε αρκετούς τραυματίες στην πεζοδρομημένη ζώνη που χτυπήθηκαν από ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι, ενώ η τοπική αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή. Η τοπική σελίδα Lokalo ανέφερε πως ένα Range Rover έπεσε μέσα στον πεζόδρομο, με ταχύτητα που μπορεί να ξεπερνούσε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο FOCUS Online: «Είδα πολλούς ανθρώπους να πηδούν στο πλάι, πάνω από 30 άνθρωποι ήταν ξαπλωμένοι στο δρόμο, μερικοί από αυτούς ήταν ακίνητοι. Το αυτοκίνητο πήγαινε με 70 έως 80 χιλιόμετρα την ώρα, ο οδηγός δεν κόρναρε, απλά επιτάχυνε».

Συναγερμός σήμανε και στα σχολεία της πόλης, με τις διευθύνσεις να ενημερώνουν τους γονείς για το συμβάν και να τους ζητούν να μην αφήσουν τα παιδιά τους να κυκλοφορούν μόνα τους στο κέντρο της πόλης στη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments