Αθλητισμός

Το όνομα Σουμάχερ επιστρέφει στην Formula 1

Το όνομα Σουμάχερ επιστρέφει στην Formula 1
Ο Μικ Σουμάχερ θα τρέχει από του χρόνου στην Formula 1 με την ομάδα της Haas.

Τα τελευταία χρόνια ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει τον δικό του αγώνα μετά το ατύχημα που είχε στις Άλπεις πριν από επτά χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα οι ειδήσεις για την πορεία του Γερμανού είναι ελάχιστες και αυτό οφείλεται στην “omerta” που έχει τηρίσει η οικογένεια του. Ωστόσο τον τελευταίο χρόνο το όνομα Σουμάχερ έχει επανέλθει στην επικαιρότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Μικ Σουμάχερ, γιος του Μίκαελ, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του.

Ο νεαρός Γερμανός από το ξεκίνημα της καριέρας του είχε δηλώσει ότι θέλει να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο που δεν είναι άλλο από την Formula 1. Πολλοί θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι ο Μικ έχει την ευκαιρίες του εξαιτίας του ονόματός του. Ωστόσο στη φετινή Formula 2 δείχνει ότι είναι αρκετά ικανός και η πορεία του δεν έχει να κάνει μόνο με το βαρύ επίθετο του. Με έναν αγώνα να απομένει φαντάζει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επίσημα στην Formula 1 ο Μικ Σουμάχερ

Μπορεί ακόμα να μην έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα της Formula 2, αλλά έχει μια θέση που τον περιμένει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τον τελευταίο καιρό θεωρούταν σίγουρη η μεταγραφή του στην Haas. Πρόκειται για την Αμερικανική ομάδα που έχει στενές σχέσεις με την Ferrari. Φυσικά ο Μικ Σουμάχερ ανήκει στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Ιταλικής ομάδας και η μεταγραφή γίνεται με τις ευλογίες της Σκουντερία.

Το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Μικ Σουμάχερ θα οδηγήσει για την Haas από την ερχόμενη χρόνια. Αυτή θα είναι η πρώτη εμπειρία του νεαρού από μονοθέσιο της Formula 1 της σύγχρονης εποχής. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο νεαρός έχει οδηγήσει κάποια από τα ιστορικά μονοθέσια του πατέρα του περισσότερο για διαφημιστικούς λόγους. Επίσης κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ήταν προγραμματισμένο να κάνει ένα τεστ με την Alfa Romeo (επίσης ομάδα με στενή σχέση με την Ferrari) και μάλιστα επί Γερμανικού εδάφους, αλλά εκείνο το FP είχε ακυρωθεί εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης. Από το 2021 λοιπόν ένας Σουμάχερ θα τρέχει και πάλι στην Formula 1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments