Διεθνή

ΠΟΥ χρήση μάσκας: Αυστηροποιεί τις συστάσεις του ο οργανισμός

ΠΟΥ χρήση μάσκας: Αυστηροποιεί τις συστάσεις του ο οργανισμός
ΠΟΥ χρήση μάσκας: Νέες οδηγίες εξέδωσε ο οργανισμός. Απαραίτητη σε εσωτερικούς χώρους και συχνότερη σε εξωτερικούς.

Νέες οδηγίες για την χρήση μάσκας εξέδωσε ο ΠΟΥ για τις περιοχές που ο ιός εξαπλώνεται. Ο οργανισμός συνιστά συχνότερη χρήση της ιδίως στους εσωτερικούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς αν δεν μπορεί να τηρηθεί η φυσική αποστασιοποίηση. Οι οδηγίες σε νέα αυστηρότερη κατεύθυνση αποτελούν μεγάλη αλλαγή από τον Ιούνιο, που ήταν η προηγούμενη φορά που ο ΠΟΥ είχε εκδώσει συστάσεις.

Τι ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Όσοι ζουν σε περιοχές όπου εξαπλώνεται η COVID-19 θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα στα καταστήματα, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία εφόσον δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός.

Αν δεν μπορούν να τηρήσουν φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου, οι άνθρωποι σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους –περιλαμβανομένων των παιδιών, των μαθητών και των φοιτητών ηλικίας 12 ετών και άνω– θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα ακόμη κι αν οι χώροι έχουν καλό αερισμό, ανέφερε ο οργανισμός, αυστηροποιώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του.

Θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους αν δεν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση, ανέφερε.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις δήλωσε πως οι συστάσεις αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν επέλθει στις κατευθυντήριες οδηγίες του για τη χρήση μάσκας, αναθεωρώντας τις προηγούμενες συστάσεις του οργανισμού που είχαν εκδοθεί τον Ιούνιο.

«Σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν ο εξαερισμός έχει αποτιμηθεί ότι είναι επαρκής, ο ΠΟΥ συνιστά το ευρύτερο κοινό να φορά μη ιατρική μάσκα, ανεξάρτητα αν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου», ανέφερε.

Συνέστησε επίσης «καθολική χρήση μάσκας» σε όλα τα υγειονομικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων κοινόχρηστων χώρων όπως οι καφετέριες και τα δωμάτια του προσωπικού.

Εξάλλου οι υγειονομικοί μπορούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, όταν φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό, όμως η προστασία τους είναι απαραίτητη στη διάρκεια ιατρικών πράξεων που παράγουν αερολύματα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Επιφυλάξεις από τον ΕΜΑ για την γρήγορη έγκριση του εμβολίου στην Βρετανία

Η ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας έκρινε σήμερα ότι το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech, το οποίο προσφέρει 95% αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές να διατεθεί. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δήλωσε ότι οι μεγαλύτερης διάρκειας διαδικασίες της για την έγκριση εμβολίων κατά της Covid-19 είναι ασφαλέστερες.

Ερωτηθείς σχετικά με την έγκριση που δόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το εμβόλιο της Pfizer, η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα ανέφερε: «Ο EMA θεωρεί πως η υπό προϋποθέσεις εξουσιοδότηση για διάθεση στην αγορά είναι ο πιο κατάλληλος ρυθμιστικός μηχανισμός για να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα επείγουσα ανάγκη λόγω πανδημίας».

Επίσης, πρόσθεσε πως η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε περισσότερα στοιχεία και περισσότερους ελέγχους απ’ ό,τι η κατεπείγουσα διαδικασία που επελέγη από τη Βρετανία. Υπενθυμίζεται, ότι ο Οργανισμός ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ότι θα αποφασίσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments