Αθλητισμός

ΑΕΚ – Μπράγκα: 2-4

ΑΕΚ – Μπράγκα: 2-4
ΑΕΚ - Μπράγκα: Η πορτογαλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το πολύ αποτελεσματικό της ξεκίνημα στο ματς.

Την ήττα με 2-4 από την Μπράγκα γνώρισε η ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ για τους ομίλους του Europa League. Έτσι, η Ένωση αποκλείστηκε από τη διοργάνωση, με μία αγωνιστική να απομένει, όπου θα ταξιδέψει στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει τη Λέστερ. Στον άλλο αγώνα του 7ου ομίλου, η Ζόρια έκανε την τεράστια έκπληξη και κέρδισε την αγγλική ομάδα με 1-0. Πλέον και η ουκρανική ομάδα έχει 6 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έχει μείνει στους 3.

Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν στο 31′ ο Ολιβέιρα και στο 89′ Βασιλαντωνόπουλος , ενώ για τους Πορτογάλους σκόραραν στο 8′ ο Τορμένα, στο 10′ ο Εσγκάιο, στο 45′ ο Όρτα και το τέταρτο γκολ πέτυχε στο 83′ ο Γκαλένο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Μάσιμο Καρέρα κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3 και κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, είτε για να φρεσκάρει την 11αδα είτε για να έχει ξεκούραστους τους Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, στην άμυνα οι Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Ινσούα, στα χαφ οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος και στην τριάδα μπροστά οι Αλμπάνης, Ολιβέιρα, Λιβάγια. Εκτός ήταν ο τιμωρημένος ο Σάκχοφ και ο Κρίστισιτς που είχε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, παρότι η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει πάση θυσία το ματς για να έχει έστω μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση, μπήκε πολύ φοβισμένα και από τα πρώτα λεπτά το γήπεδο είχε γείρει υπέρ της Μπράγκα.

Οι Πορτογάλοι μάλιστα βρήκαν γκολ μόλις στο 7’, όταν ο Μεδέιρος έκανε τη σέντρα και ο Τορμένα με πλασέ στην κίνηση έγραψε από κοντά το 1-0. Πριν όμως προλάβουν να το πανηγυρίσουν, ήρθε και το 2-0 στο 9’. Ο Γκαλένο πέρασε σαν… σταματημένο τον Μπακάκη, έκανε την παράλληλη σέντρα κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα και ο Εσγκάιο σχεδόν πάνω από την γραμμή έσπρωξε την μπάλα στην εστία.

Έτσι λοιπόν, μέσα σε 10 λεπτά είχαν τελειώσει όλα για την ΑΕΚ, που είχε τεράστιο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα. Παρόλα αυτά, μετά το τέταρτος άρχισε να ανεβαίνει επιθετικά και στο 19’ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Αλμπάνης γύρισε παράλληλα την μπάλα στον Ολιβέιρα, που κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία από τα δύο μέτρα. Στο 19’ έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά και ο Μάνταλος, όμως ο Ματέους απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι, ενώ το γκολ ήρθε τελικά στο 31’. Μετά από λάθος γύρισμα στην άμυνα, ο Ολιβέιρα βρέθηκε ολομόναχος σε τετ α τετ, ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα και αυτή το φορά σκόραρε σε άδειο τέρμα για το 1-2.

Μετά το γκολ το παιχνίδι άνοιξε, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι δύο ομάδες έπαιζαν χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις άμυνές τους. Έτσι λοιπόν, στο 45’ ήρθε και το 1-3, όταν ο Γκαλένο πέρασε για πλάκα τον Μπακάκη, έκανε το γύρισμα στον Όρτα που δεν πλάσαρε καλά από κοντά, όμως ο Τσιντώτας δεν μπόρεσε να αποκρούσει και είδε την μπάλα για τρίτη φορά στην εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Μπράγκα κατέβασε ταχύτητα και η ΑΕΚ βελτίωση μετά την είσοδο του Μπακάκη στο ημίχρονο αντί του Βασιλαντωνόπουλο στο ημίχρονο και των Τάνκοβιτς – Ανσαριφάρντ στο 60’ αντί των Αλμπάνη και Ολιβέιρα.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με την Ένωση να κυκλοφορεί την μπάλα και να ψάχνει το γκολ της τιμής, αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση. Τελικά, στο 82’ το βρήκαν οι Πορτογάλοι, όταν ο Γκαλένο με σουτάρα εκτός περιοχής άφησε… άγαλμα τον Τσιντώτα και έγραψε το 1-4. Η Ένωση το μόνο που κατάφερε να κάνει μέχρι το φινάλε, ήταν να μειώσει στο 89’ με τον Βασιλαντωνόπουλο, το σουτ του οποίο κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-4.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (75′ Γκαρσία), Αλμπάνης (60′ Τάνκοβιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Ρικάρντο Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα (46′ Κάρμο), Τορμένα, Νούνο Σεκέιρα, Αντρέ Κάστρο (78′ Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57′ Φρανσέρτζιο), Μεδέιρος (57′ Αντρέ Όρτα), Γκαλένο, Ρικάρντο Όρτα, Παουλίνιο (71′ Γκιλιέρμε).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments