Ελλάδα

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Η εφημερία ξεκινά σήμερα χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Η εφημερία ξεκινά σήμερα χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ
Νοσοκομείο Παπανικολάου: «Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών διστάζει», τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αναφέρθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι “σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, λόγω του αυξημένου αριθμού των νοσηλευομένων από κορωνοϊό“.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ: “Σήμερα η εφημερία στο Παπανικολάου ξεκινά χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ κάτι που είναι αδιανόητο. Χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό ακόμη και νέοι άνθρωποι ενώ είναι μεγάλη η κόπωση του προσωπικού, σωματική και ψυχική. Νοσηλεύτριες κλαίνε, όταν πρέπει μετά από ώρες δουλειάς να μπαίνουν μέσα στις κλίνες γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και ο ασθενείς τις έχει ανάγκη και πως απελπίζονται ή τα χάνουν όταν δεν βρίσκουν μάσκα στο συρτάρι».

Ο ίδιος ανέφερε, συγχρόνως, ότι «οι υγειονομικοί ακούν με τρόμο τη συζήτηση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων».

«Εγώ βλέπω έναν μαραθώνιο. Δεν είναι αγώνας δρόμου ή ταχύτητας να ανοίξουμε 14 ή 21». Επίσης, ο κ. Καπραβέλος εκτίμησε ότι θα πρέπει τα περιοριστικά μέτρα να υπάρχουν έως ότου βγει το εμβόλιο. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ενάντια στον κορωνοϊό, σημείωσε: «Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών, ακόμη διστάζει και σήμερα συζητάμε για ανθυγιεινό επίδομα. Αν είναι δυνατόν».

Ερωτηθείς για τον λόγο που δεν υπάρχει μείωση των κρουσμάτων παρά το lockdown εξήγησε ότι “αυτό συμβαίνει επειδή η διασπορά είναι μεγάλη, γιατί πλέον είναι μέσα στην οικογένεια και κανένα κρούσμα που φτάνει στα νοσοκομεία δεν είναι ορφανό. Συνεπώς δύο είναι τα ζητήματα, είτε οι πολίτες δεν εφαρμόζουν τα αυτοπεριοριστικά μέτρα είτε τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκή και δεν φτάνουν».

Τι είπε για την άρση των μέτρων:

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα άνοιγμα σε καμία περιοχή είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο. Εάν θέλουμε να ανοίξουν κάποιοι τομείς πρέπει να γίνεται ανίχνευση του ιού και στοχευμένη καραντίνα σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε και επεσήμανε ότι «για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όπως σε άλλες χώρες να γίνονται πολλά τεστ, να περιορίζονται όσοι νοσούν και με δειλά – δειλά βήματα να ανοίξουν κάποιοι τομείς. Η πολιτεία πρέπει να απελευθερώσει τους γιατρούς σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ καθώς ακόμη και με 40 ευρώ αρκετοί δυσκολεύονται να τα κάνουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments