Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Μέχρι 10 άτομα στο γιορτινό τραπέζι – Κυκλοφορία έως 1:30 Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ισπανία κορωνοϊός: Μέχρι 10 άτομα στο γιορτινό τραπέζι – Κυκλοφορία έως 1:30 Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Ισπανία κορωνοϊός: Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 απαγορεύονται οι μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή.

Στην Ισπανία, γιορτινό τραπέζι μέχρι 10 άτομα και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 1.30 π.μ. ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους των 17 τοπικών κυβερνήσεων της Ισπανίας.

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 απαγορεύονται οι μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή. Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο αν πρόκειται να γιορτάσουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους που διαμένουν σε άλλη περιοχή. Επίσης τις ημέρες αυτές τα γιορτινά τραπέζια δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 10 άτομα.

Τις ημερομηνίες 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου καθώς και την 1η Ιανουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 1.30 π.μ. και όχι στις 11 μ.μ. ή στις 12 τα μεσάνυχτα που ισχύει για τις υπόλοιπες ημερομηνίες.

Εναπόκειται στην προσωπική ευθύνη των φοιτητών που θέλουν να επισκεφθούν τις οικογένειες τους τα Χριστούγεννα το να προσέξουν τουλάχιστον 10 ημέρες πριν ταξιδέψουν, τους χώρους που συχνάζουν και τα άτομα με τα οποία έρχονται σε επαφή. Κι αυτό για να προφυλάξουν τις οικογένειές τους που πρόκειται να επισκεφθούν. Επίσης οι ένοικοι γηροκομείων που θα περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους θα πρέπει να παραμείνουν σε μία συγκεκριμένη κατοικία και πριν την επιστροφή τους στον οίκο ευγηρίας οφείλουν προηγουμένως να κάνουν τεστ Covid.

Εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια των εορτών αλλά θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κάθε Αυτονομία. Σε ότι αφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις ή αθλητικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών επιτρέπονται μόνο με βάση την χωρητικότητα που έχει αποφασίσει η κάθε Αυτονομία.

Το ίδιο ισχύει και για τον εκκλησιασμό λόγω των εορτών. Περιορισμένη και ελεγχόμενη προσέλευση και μάλιστα γίνεται σύσταση να χρησιμοποιούνται ηχογραφημένες χορωδίες στις εκκλησίες. Τέλος οι παρελάσεις των Τριών Μάγων που παραδοσιακά πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλη την χώρα συγκεντρώνοντας χιλιάδες θεατές, απαγορεύονται εκτός και αν οι διοργανωτές είναι σε θέση να εγγυηθούν την αποφυγή συνωστισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments