Ελλάδα

Σοκαριστικό βίντεο του Reuters για τους τάφους στην Θεσσαλονίκη

Σοκαριστικό βίντεο του Reuters για τους τάφους στην Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη τάφοι κορωνοϊός: Ένα βίντεο του διεθνούς πρακτορείου δίνει την θλιβερή εικόνα της Θεσσαλονίκης, που «σιωπηλά θάβει τους νεκρούς της».

Η Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί στο κέντρο της πανδημίας και πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στον αόρατο εχθρό. Το αποκαλυπτικό βίντεο του Reuters δείχνει δεκάδες νέους τάφους που ανοίγονται από τις Αρχές της πόλης προκειμένου να ταφούν τα θύματα της πανδημίας. Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της πόλης «στενάζουν» υπό το βάρος των νοσηλευομένων, που συνεχίζουν να αυξάνονται ένα μήνα μετά την επιβολή lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι η μακάβρια λίστα έχει ξεπεράσει σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας τους 2900 νεκρούς, με περισσότερους από 100 συμπολίτες μας να χάνουν την ζωή τους καθημερινά, παρά τις 4 εβδομάδες ήδη της διάρκειας του καθολικού lockdown, ενώ η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είναι αυτές που δέχονται τα σφοδρότερα χτυπήματα της πανδημίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Reuters εκπρόσωπος γραφείου κηδειών, «έχουμε πέντε με οκτώ νέους θανάτους καθημερινά» («There are between five and eight funerals, almost every day»). Το ρεπορτάζ με το σοκαριστικό βίντεο από τις ταφές των θυμάτων δημοσιεύεται με τον τίτλο «In silence, Greek city buries coronavirus dead» ( Στην σιωπή, η ελληνική πόλη θάβει τα θύματα του κορωνοϊού) και την αδυσώπητη εικόνα της τραγωδίας στην Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη : Μία οικογένεια ξεκληρίστηκε μέσα σε 48 ώρες

Ένας 50χρονος, πατέρας δύο παιδιών, κατέληξε στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από κοροναϊό. Την ίδια ώρα πέθανε η μητέρα του, ενώ μια μέρα πριν κατέληξε η γιαγιά του. Την τραγική αυτή ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Πατήρ Γεώργιος Αντωνίου, δημοσιογράφος, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Προμπονά (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο οποίος πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση αργά χθες το βράδυ από συγγενικό του πρόσωπο που γνώριζε την άτυχη οικογένεια.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο σχετικής ανάρτησής του στο Facebook, ένας 50χρονος, πατέρας δυο παιδιών, χωρίς υποκείμενο νόσημα, «έσβησε» χθες το βράδυ, γύρω στις 11 στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, από τις επιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία του η νόσος Covid-19, ενώ την ίδια ώρα πέθανε η μητέρα του, με την οποία ζούσαν στο ίδιο σπίτι. Μια μέρα πριν «έφυγε» η γιαγιά του, χτυπημένη κι αυτή από Covid.

Στην ανάρτησή του, ο πατήρ Αντώνιος αναφέρει: «Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής 4/12, με ειδοποίησαν να μνημονεύσω έναν «ήσυχο γίγαντα», μόλις 50 χρόνων, δάσκαλο, με δύο ανήλικα παιδιά. Έφυγε μόνος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, νικημένος από τον κοραναϊό. Τον έλεγαν Γιώργο και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Χθες, την ίδια ώρα-στις 11 το βράδυ- έφυγε η μητέρα του η Άννα. Και προχθές η γιαγιά Σεβαστή. Ας είναι αναπαυμένες οι ψυχές τους σε Χώρα Ζώντων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια από καρδιάς στον αδελφό μου Τζόρνταν για την τραγωδία που κτύπησε τα συγγενικά του πρόσωπα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments