Τεχνολογία

High Score: Η σειρά του Netflix για την ιστορία των βιντεοπαίχνιδιών

High Score: Η σειρά του Netflix για την ιστορία των βιντεοπαίχνιδιών
High Score: Ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο νοσταλγία έρχεται για να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους νέους, τα βιντεοπαιχνίδια που άλλαξαν τον κόσμο.

Ένα ντοκιμαντέρ του Netflix μας πηγαίνει πίσω στον χρόνο και στις αρχές των βιντεοπαιχνιδιών. Σήμερα τα videogames έχουν εξελιχθεί και από άποψη δυνατοτήτων και εικόνας και έχουν διεισδύσει σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Η αρχή όλων αυτών, οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τα πρώτα βιντεοπαιχνίδια, οι πρώτες εταιρίες θα εμφανιστούν στην σειρά High Score, που θα προσφέρει εκτός από πληροφορίες και συγκίνηση, ιδίως στους παλιότερους λάτρεις του είδους.

Η άγνωστη ιστορία του gaming

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ που κάνει αναδρομή στις απαρχές των βιντεοπαιχνιδιών, εστιάζει σε ιστορίες που γνωρίζουν ελάχιστοι και φτάνει ως το σήμερα με το gaming να βιώνει αν μη τι άλλο την πιο δημοφιλή του εποχή. Άλλωστε οι χρήστες βιντεοκονσολών στην εποχή μας είναι περισσότεροι από ποτέ άλλοτε.

Εκτός από το θέμα του, η αισθητική του είναι καθηλωτική

Τι κάνει όμως αυτό το ντοκιμαντέρ να ξεχωρίζει; Αρχικά, είναι ένα από τα ελάχιστα που καταπιάνονται με αυτό το μέσο και τα παιχνίδια. Αυτό που το ξεχωρίζει όμως είναι η αισθητική του. Η σκηνοθεσία του είναι τόσο ζωντανή που δίνει χρώμα σε κατά τα άλλα άχρωμες πόλεις στις οποίες τριγυρνά.

Το κλίμα των πρώτων δεκαετιών του gaming στις οθόνες μας

Το πολύ ιδιαίτερο που κάνει το High Score είναι το focus σε άσημους ανθρώπους που πριν κάποιες δεκαετίες ασχολούνταν πολύ με το gaming και είτε κέρδισαν κάποιους από τους πρώτους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ, είτε είχαν επιχείρηση με τα πολύ δημοφιλή κάποτε arcade μηχανήματα. Μέσω αυτών των μικρών ιστοριών καταφέρνει να δίνει -σε εκείνους που δεν το έχουν ζήσει τουλάχιστον- την αίσθηση και το κλίμα που υπήρχε τις περασμένες δεκαετίες γύρω από το gaming.

Η καλή βαθμολογία στο IMDb

Το High Score καταφέρνει να μπλέξει άριστα την νοσταλγία, με το μάθημα, το μήνυμα και την αισθητική δίνοντας εν τέλει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Συνολικά είναι έξι χορταστικά επεισόδια των -μάξιμουμ- 47 λεπτών και το… δύσκολο κοινό του IMDb το έχει βαθμολογήσει με 7,4 στα 10

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments